Vágólapra másolva!
Frédéric Vasseur, a Ferrari Forma–1-es istállójának főnöke a Scuderia idei autójának keddi bemutatóján beszélt Lewis Hamilton leigazolásának körülményeiről és élete egyik legnehezebb telefonhívásáról is.

A Ferrari kedden mutatta be 2024-es autóját, ennek kapcsán pedig egy sajtótájékoztatóra is szó került a pilóták és a csapatfőnök részvételével. Ahogy Charles Leclerc és Carlos Sainz, úgy Frédéric Vasseur sem úszta meg, hogy a csapathoz 2025-ben a spanyol helyére a Mercedestől igazoló Lewis Hamiltonról kérdezzék az újságírók. A francia szakember korábban dolgozott együtt Hamiltonnal, és a Ferrari is többször tárgyalt már a brit pilótával, így ezek vezettek a február 1-jei bejelentéshez.

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023 abu dhabi emirates formula formula1 motorsport one racing uae united grand prix fred Frederic Vasseur Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix Yas Marina Circuit November 26 2023 Abu Dhabi United Arab Emirates Beata Zawrzel NurPhoto rac
Fred Vasseur Hamilton megszerzésének körülményeiről beszélt
Fotó: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel 

„Jó kapcsolatot ápolunk most már kicsit több mint húsz éve. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk egymással, hogy különböző dolgokról beszélgessünk, és természetesen módon került elő ez is. 

Nem tudom, mi volt döntő tényező és mi nem, de lépésről lépésre így alakultak a dolgok

 – idézte Vasseur szavait a formula.hu, majd a Ferrari csapatfőnöke arról is beszélt, hogyan közölte Sainzcal a távozásának hírét. – El tudjátok képzelni, hogy 

nem életem legkönnyebb telefonhívása volt… Az egyik legnehezebb, a Totóval [Wolff, a Mercedes főnöke] folytatott beszélgetés mellett."

Vasseur szerint nem voltak igazságtalanok Sainzcal szemben

Vasseur hozzátette, szerinte a csapat nem volt igazságtalan Sainzcal szemben, mert egy hétszeres világbajnok megszerzésének lehetőségét minden körülmények között mérlegelnie kell egy olyan istállónak, mint a Scuderia.

„Nem hiszem, hogy az igazságtalan a jó szó, mert szerintem 

a csapatnak mindenképp mérlegelni kell a lehetőséget, hogy ő a mezőnyben a legígéretesebb és a legtapasztaltabb, így ez óriási lehetőség a csapatnak.

 Ennek semmi köze Carloshoz, Carlos remek munkát végzett tavaly és biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban is azt fog. Rendkívül profi, és jó személyes kapcsolatot ápolunk, de ez van, a jövőre kell koncentrálnunk” – mondta Vasseur.

Kapcsolódó cikkeink