Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc nem pazarolja az idejét, keményen edzésekkel készül a Forma-1 2023-as szezonjára. A pilótáknak komoly állóképességgel kell rendelkezniük, és a monacói bevallotta, hogy a fittség elengedhetetlen feltétele a győzelemnek.

Vannak olyan helyszínek a versenynaptárban, amelyek különösen nagy állóképességet igényelnek. Ott van például Spa, ahol komoly erőhatások érik a pilótákat, de az utcai pályákról sem szabad elfeledkezni, ahol a folyamatos koncentráció is döntő szerephez jut. Annak idején David Coulthard Malájziában a meleget nem bírta, és nem volt képes teljesíteni a futamot, Charles Leclerc pedig nem akar a skót sorsára jutni.

Leclerc célja a vb-cím Forrás: AFP/Ben Stansall

Mint mondja, az edzőteremben kezdődik a felkészülés, majd a mentális területen ér véget - derült ki a Motorsport.com oldaláról.

– magyarázta a monacói.


„A lehető legjobban fel kell készülnünk, és ennek része az edzés is. Fittnek kell lennünk a pilótafülkében, és mindent megteszünk azért, hogy mi legyünk a legjobbak a pályán, szóval ez az, ami motivál." Leclerc azonban pontosan tudja,

hogy nem elég fittnek lenni fizikálisan, de fejben is erősnek kell lenni ahhoz, hogy bírja a bajnoki küzdelemmel járó nyomást.

Úgy érzi, hogy az utóbbi évben ezen a területen is sokat erősödött.

„Azt hiszem, érettebb lettem. Minden F1-es szezonban új dolgokat tanulsz, így versenyzőként is változol. Nem hiszem, hogy különösebb változás történt volna, de vannak ezek az apró fejlődések. Minden hiba után tanulsz és fejlődsz, így érettebb lettem."

Mindent egy helyen az Eb-ről