Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Újabb két csapat, az Alpine és az Alpha Tauri is bejelentette, hogy mikor mutatja be idei autóját. A McLaren ezt már korábban megtette, most pedig először indította be a motort az új versenygépben.

Január vége általában arról szól a Forma-1-ben, hogy a csapatok sorra jelentik be, hogy mikor leplezik le az adott évi autót. Nincs ez másképp idén sem: az Aston Martin, a Ferrari, a McLaren és a Mercedes után újabb két istálló, nevezetesen az Alpine és az Alpha Tauri esetében derült ki az időpont.

Az eddig bejelentett bemutatók közül az Alpine-é lesz az utolsó

A francia istálló február 21-én, azaz két nappal a hivatalosan nem tesztelésnek nevezett barcelonai felkészülés megkezdése előtt tárja a nyilvánosság elé az A522-est. Egyéb részleteket nem árultak el a bemutatóról, vagyis nem lehet tudni, hogy lesz valamilyen rendezvény, vagy csak képeket és rendereket tesznek közzé az autóról,

de az Alpine, illetve a korábbi Renault az elmúlt években utóbbit választotta.

Ami a felállást illeti, a pilótapáros nem változott, vagyis idén is Esteban Ocon és Fernando Alonso fog megküzdeni a pályán. A spanyol versenyző nem titkolt célja, hogy megszerezze a harmadik világbajnoki címét, ehhez azonban még a tavalyi, viszonylag biztató évhez képest is nagyot kellene előrelépniük. Magáról az autóról, illetve a Renault erőforrásáról mindenesetre biztató hírek érkeztek korábban.

A pilótákkal ellentétben a vezetés összetétele változott, illetve várhatóan változni fog.

Marcin Budkowski ügyvezető, valamint az eddig tanácsadóként tevékenykedő Alain Prost is távozott az enstone-i alakulattól. Előbbi helyére a pletykák szerint az Aston Martint elhagyó Otmar Szafnauer érkezhet, aki hivatalosan is betöltheti a csapatfőnöki pozíciót.

Az Alpine legnagyobb tavalyi riválisa, az Alpha Tauri egy héttel korábban érkezik, mint az A522-es. Az AT03-ast egészen pontosan február 14-én délben leplezik le, de hogy pontosan milyen körülmények között, azt a faenzai alakulat esetében sem lehet tudni.

Valentin-napon érkezik az új Alpha Tauri

Az ezen a néven harmadik évét megkezdő istállónál lényegében semmi nem változik a pozíciókat illetően. Pierre Gasly és Cunoda Juki is maradt a csapatnál, ám előbbi minden bizonnyal feljebb szeretne lépni, míg utóbbi vélhetően azért fog küzdeni, hogy jövőre is a mezőny tagja legyen. Az biztos, hogy a 21 éves versenyző nem engedhet meg magának még egy olyan idényt, mint a tavalyi.

A McLaren MCL36-osban beindították a motort

A McLarenről már több mint egy hete lehet tudni, hogy február 11-én mutatják be az MCL36-os kódjelű modellt. A wokingi istálló hétfőn újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen először indították be a kocsit hajtó Mercedes-motort. Az eseményről videót is készítettek, aminek tanúsága szerint Andreas Seidl csapatfőnök, valamint Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója is részt vett az eseményen.

Az eddig bejelentett időpontok

CsapatIdőpont
Aston MartinFebruár 10.
McLarenFebruár 11.
Alpha TauriFebruár 14.
FerrariFebruár 17.
MercedesFebruár 18.
AlpineFebruár 21.

Mindent egy helyen az Eb-ről