Vágólapra másolva!
Lewis Hamiltonnal kapcsolatos kérdést tettek fel a Legyen Ön is milliomos! brit változatában egy ismert műsorvezetőnek, de segítséggel is rossz választ adott. Költséges tévedés volt, de a helyzet végül happy enddel zárult.

Nagy-Britanniában még mindig népszerű a korábban hazánkban is ismert Legyen Ön is milliomos! című televíziós kvízjáték, amelyben karácsony első napján ismert vendégek szerepeltek, és a nyereményükkel jótékony célokat szolgáltak.

Sebastian Vettel (balra) nem szerepelt a jelöltek között, Fernando Alonso (j2) viszont igen Forrás: 2011 Getty Images/Vladimir Rys

Az egyik játékos az ITV reggeli műsora, a Good Morning Britain egyik házigazdája, Piers Morgan volt, aki a felezős és a közönségszavazós segítséget már elhasználta, mire a műsorvezető, a Top Gear korábbi arca, Jeremy Clarkson feltette neki a kérdést, hogy ki nem volt Lewis Hamilton csapattársa a válaszlehetőségek közül.

A lehetséges megfejtések között csak világbajnokok szerepeltek,

a 2007-es világelső Kimi Räikkönen, a 2016-os egyéni győztes Nico Rosberg, a 2005-ös és 2006-os világbajnok Fernando Alonso, valamint a 2009-es trófea birtokosa, Jenson Button. Morgan elismerte, hogy fogalma sincs, ezért felhívta ITV-s műsorvezető-társát, Susanna Reidet, de ő is csak azt kérdezte, hogy „honnan a fenéből tudnám?”

Morgan végül Buttont választotta, aki 2010-2012 között volt Hamilton csapattársa a McLarennél, míg a helyes válasz Räikkönen volt, a finn pilóta a 2006-os szezon végén pont azelőtt távozott a wokingi csapattól, hogy Hamilton versenyzőként csatlakozott volna az istállóhoz.

A tévedés 15 ezer fontba, vagyis átszámítva körülbelül 6 millió forintba került, de a műsorvezető már a döntés előtt kijelentette, hogy nem lehet az alapítvány a hazardírozás vesztese, ezért saját vagyonából pótolja a megnyert 1000 font mellett végül kieső összeget, amivel olyan gyermekeket támogatnak, akik elvesztették az egyik szülőjüket a brit fegyveres erőknél teljesített szolgálat következtében.

Az alapítványt Nikki Scott hozta létre, megtisztelőnek nevezte, hogy Morgan őket támogatja és hihetetlennek tartotta, hogy a játékos kipótolta az elvesztett összeget. „A 16.000 font hatalmas előrelépést jelent az alapítványunk számára és az általunk támogatott gyerekeknek. Nem tudunk elég hálásak lenni” – idézte a Daily Mail.