Vágólapra másolva!
A csapat főnöke arra intette, hogy jobban tenné, ha csak az autó vezetésére koncentrálna, de a német versenyző az autón kívül is mindenben igyekszik segíteni a csapatot. Úgy látja, ígéretes a Ferrari jövője.

Maurizio Arrivabane október elején megemlítette, hogy Sebastian Vettelt időnként finoman vissza kell fogni, mert a vezetés mellett a kelleténél több időt áldoz olyan elfoglaltságokra, amelyekre talán nem kellene. A Ferrari csapatfőnöke tudja, hogy a német azért csinálja ezt, "mert teljesen a Ferrari-család tagjának érzi magát", ugyanakkor nem szeretné, ha versenyzője teljesítménye csorbulna emiatt.

Vettel nem csak a vezetést érzi a feladatának Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Vettel azonban kijelentette: nem akar változtatni a hozzáállásám, mivel fontosnak tartja, hogy irányt mutasson a csapatnak. A Red Bullnál nem várt el magától ilyesmit, de a Ferrarinál "teljesen másnak" érzi a szerepét.

- mondta.

"Ahogy érettebbé válunk, tapasztalatot gyűjtünk, és képesek vagyunk jobban átlátni a helyzetet. A gondolkodásunk és az észlelésünk is megváltozik: ha látom, hogy segíthetek valahol, megteszem. Az a dolgom, hogy vezessem az autót, de egyben az is feladatom, hogy segítséget nyújtsak."

Jó úton halad a Ferrari

A német versenyző 2015-ben három győzelemmel mutatkozott be új csapatánál, de az idén nem tudott hasonló eredményeket felmutatni. Bár szinte borítékolható, hogy a Ferrari a tavalyi 2. hellyel szemben idén csak 3. lesz a konstruktőrök közt, Vettel úgy látja, az istálló jó úton halad.

- szögezte le. - A Red Bullnál is részese voltam ennek a folyamatnak, ami időbe telik. 2005-től vették komolyan a csapatot, 2009-ben nyertek először versenyt, szóval nekik is idő kellett."

"A Mercedesnek szintén. Mindig időre van szükség, ha folyamatosan emeljük a tétet, és vissza akarunk térni az élmezőnybe. Idő kell hozzá, hogy az egyes csapattagok összeszokjanak a munkában."

Vettel megvédte a kritikák kereszttüzébe kerülő Arrivabenét is.

"Úgy látom, hogy óriási a felelőssége, de nagyon igyekszik és keményen dolgozik. Ezt nem lehet elvitatni tőle. Ugyanakkor sokan dolgoznak a csapatnál, nem mindent ő intéz. Mindenki próbál annyit nyújtani, amennyit csak tud. Nem egyszerű 1300 embert koordinálni, az illetékesek, főleg Maurizio, azonban jól végzik a munkájukat."

Vettel szerződése a következő szezon végéig szól a Ferrarinál. Bár egyáltalán nem szokatlan, hogy a felek még nem hosszabbítottak, máris megjelentek olyan pletykák, melyek szerint a német 2017 után dobbant Maranellóból.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!