A Ferrari nem adja fel, újra fellebbez Vettel büntetése ellen

Forma-1, Sebastian Vettel, Ferrari, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF16-H Ferrari 059/5 turbo (Shell GP) on track during the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2016 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az FIA pénteki döntésével még nem ért véget Vettel mexikói büntetésének ügye, a Ferrari péntek éjjel jelezte a fellebbezési szándékát. A szabályok tisztázása a céljuk.

A Ferrari a Brazil Nagydíj előtt jelezte, hogy szeretnék felülvizsgáltatni Sebastian Vettel mexikói büntetését, mert a német szerintük szabályosan védekezett Daniel Ricciardo Red Bullja ellen a futam végén. Vettel volt az első pilóta, akit megbüntettek az USA Nagydíj hétvégéjén hozott szabály értelmében, mely szerint védekezés közben nem szabad féktávon irányt változtatni.

A Ferrari "új bizonyítékok" birtokában érkezett a Brazil Nagydíjra, és a Mexikói Nagydíj négy sportfelügyelője egy telekonferencia keretében megvitatta, valóban érdemes-e újravizsgálni az ügyet. Péntek este azonban úgy határoztak, a Ferrari főleg GPS-adatokra hivatkozó beadványa "nem tartalmazott új elemeket", ezért semmi nem indokolja az eset további vizsgálatát.

A Ferrari nem törődik bele a büntetésbe Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A Ferrari egyelőre nem nyugodott bele a döntésbe, és

már jelezték is a fellebbezési szándékukat az FIA pénteki döntése ellen.

Ez még nem jelenti azt, hogy a Ferrari biztosan végig is fogja vinni a fellebbezést - a szándékot a nap végéig jelezniük kellett, de valószínűleg a következő napokban átgondolják, érdemes-e folytatniuk a küzdelmet.

A szabályokat tisztáznák

A mexikói verseny eredményének egyébként nincs érdemi jelentősége a világbajnokság alakulásában,

a Ferrari sem azért tartja ilyen fontosnak az ügyet, hogy Vettel visszakapja a 3. helyét.

Elsősorban azért szeretnék újravizsgáltatni az incidenst, hogy tisztázzák, pontosan milyen manőverek megengedettek az új szabály értelmében.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban továbbra sem érti, miért van szükség a huzavonára. "Úgy tűnik, csak az idejüket pazarolják. Hacsak nincs valami nagy horderejű bizonyítékuk, nem értem, miért próbálkoznak" - nyilatkozta szombaton.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!