Alonso nem nézi kárörvendően a Ferrari szenvedését

Forma-1, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Ferrari, McLaren, Magyar Nagydíj
14 ALONSO Fernando (spa) Mclaren Honda MP4 31 action, 07 RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF16-H team scuderia Ferrari action during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from July 22 to 24, Hungaroring, Budapest - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI
Vágólapra másolva!
Nem örül annak, hogy volt csapata továbbra is sikertelen az F1-ben, de biztos benne, hogy csak a Mercedesszel és a McLaren Hondával lehet esélye megnyerni a 3. világbajnoki címét.

A 2010-es évek álompárosításának indult Fernando Alonso és a Ferrari kapcsolata, de meglepetésre a világbajnoki címet nem tudták közösen megnyerni. A spanyol pilóta 2014-ben úgy döntött, elhagyja a Scuderiát, és a még manapság is bukdácsoló McLaren Hondához szerződik, mert végképp elvesztette a reményt, hogy az olasz istállóval újra felérhet a csúcsra.

Alonso több hibás döntést hozott a szerződéseivel kapcsolatban az elmúlt 10 év során, sokan a legutóbbi választásának helyességét is megkérdőjelezték, miután Sebastian Vettel tavaly rögtön háromszor is nyerni tudott a Ferrarival, Alonso pedig pontot is alig szerzett. A kétszeres világbajnok azonban továbbra sem kételkedik abban, hogy jól döntött.

Alonso a Hungaroringen megpróbálta feltartani Räikkönent, kevés sikerrel Forrás: DPPI media/Alexandre Guillaumot

„Igazam volt” – nyilatkozta. „Azért volt igazam, mert úgy éreztem, hogy igazam van. 2014-ben döntést hoztam, mert bár volt még két év a szerződésemből, úgy éreztem, az a helyes, ha elmegyek. Bármilyen eredményeket is érnek el 2015-ben, 2016-ban vagy a jövőben, én

A 2005-ös és 2006-os világbajnok a Minardi, a Renault, a McLaren, majd ismét a Renault után igazolt Maranellóba, ahol teljesen a maga képére formálta a Ferrarit. Még a jellemzően apolitikus Kimi Räikkönen is azt mondta, hogy Alonsónak szinte külön csapata volt, de ez is csak a világbajnokság 2. helyéhez volt elegendő. A feszültség egyre csak nőtt, Alonso ezt végül megelégelte.

Vettel (balra) lépett Alonso helyére Forrás: AFP

„Évről évre kicsit stresszesebbé vált a helyzet, mert nem nyertünk, és az ember ilyenkor úgy érzi, hogy nem ő a hibás. Most sem könnyebbültem meg, hogy nem nyernek, és gondjaik vannak, nem kívánok problémákat nekik, mert

A vezetés, a versenyképesség és harmadik világbajnoki címemmel kapcsolatos reményeim miatt azonban vagy a Mercedesnél vagy a McLaren Hondánál kell szerepelni. Ez a véleményem, ezt éreztem, amikor döntöttem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!