Vágólapra másolva!
Mióta a Red Bullnál versenyez, minden szombaton kikapott Ricciardótól, de szerinte ennek nincs sok jelentősége. Az a lényeg, hogy a futamokon jól szerepel, és egy körön is alig marad el a rendkívül gyors csapattársától.

Max Verstappen az idei ötödik versenyen, a Spanyol Nagydíjon mutatkozhatott be a Red Bullnál, és óriási szenzációt okozott azzal, hogy 18 évesen meg is nyerte a futamot. A versenyeken azóta is meggyőzően szerepel, de az eddigi 5 közös időmérő edzésükön mindig kikapott csapattársától, Daniel Ricciardótól. Már a csapatfőnök Christian Horner is utalt arra, hogy ezen a területen javulnia kellene, de a holland nem aggódik túlságosan.

„Ne felejtsék el, hogy a csapattársam nagyon gyors pilóta" – nyilatkozta. „A Toro Rossóhoz viszonyítva szintet léptem, itt még jobb teljesítményre van szükség. (Ricciardo) remekül vezet az időmérőn, de a versenyen néha küszködik. Én viszont ott szerepelek jobban, de persze dolgozom rajta, hogy az időmérőkön is javuljak."

Verstappen úgy érzi, az időmérős teljesítménye is javul Forrás: AFP

Verstappen úgy érzi, az időmérő edzéseken nyújtott teljesítménye sem vészes. „Csak 1-2 hellyel szoktam elmaradni Danieltől, és az utóbbi időben kicsit balszerencsés is voltam" – mondta. „Bakuban a piros zászlók miatt nem tudtam javítani, Ausztriában az energia visszatáplálásával volt valami gond, az egyenesben sokkal lassabb voltam a kelleténél. Szerintem fejlődök az időmérőn is, csak az eredményeken ez még nem látszik meg."

A holland szerint sokkal fontosabb, hogy a versenyeken jól szerepel, Ausztriában például a 8. helyről indulva másodikként végzett. Elárulta, az autója beállításánál is a hosszú etapokra helyezi a hangsúlyt. „Az ember persze egy körön is gyors szeretne lenni, mert szükségünk van egy jó rajthelyre. Ha viszont a versenytempónk jobb, akkor a futamon előzgethetünk, és nem kell küszködnünk a gumikkal."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!