Vágólapra másolva!
Elfogadják, hogy szabálytalan rádióüzenetet küldtek Nico Rosbergnek, és ezért 10 másodperces időbüntetést kaptak. Rosberg így visszaesett, és előnye már csak 1 pont Lewis Hamilton előtt.

Véglegessé válik a vasárnapi Brit Nagydíj eredménye, miután a Mercedes közleményben jelentette be, hogy eredeti szándékukkal ellentétben nem fellebbezik meg a sportfelügyelők döntését, akik 10 másodperces időbüntetéssel sújtották az eredetileg 2. helyezett Nico Rosberget.

A világbajnoki pontverseny éllovasa visszaesett Max Verstappen mögé, a futam értékelésének 3. helyére, és csapattársa, Lewis Hamilton már csupán 1 pontos hátránnyal üldözi őt a bajnoki címért folyó harcban a jövő hétvégén zajló Magyar Nagydíj előtt.

Rosberg hoppon maradt, Hamilton hátránya már csak 1 pont Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Rosberg sebességváltó-hiba miatt segítséget kért a csapattól, rádión arra utasította mérnöke, hogy állítsa át a motorja üzemmódját, majd azt is közölték vele, hogy kerülje a 7-es sebességi fokozat használatát.

A Mercedes közleménye szerint ezzel sértették meg a TD/016-16 számú technikai direktívát, ezáltal a sportszabályzat 27.1-es pontját, amely szerint a versenyzőnek egyedül, külső segítség nélkül kell vezetnie az autóját.

„A csapat elfogadja a sportfelügyelők szabályértelmezését, a döntésüket és a kiszabott büntetést” – áll a Mercedes közleményében. „A következő hetek során folytatjuk a párbeszédet az F1 releváns értékgazdáival a sport feltételezett túlszabályozásával kapcsolatban.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!