Mercedes: Ha Rosberg elmegy, majd keresünk mást

Forma-1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg and Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton pose in the parc ferme after the qualifying session at the Circuit de Catalunya on May 14, 2016 in Montmelo on the outskirts of Barcelona ahead of the Spanish Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint az a céljuk, hogy a világbajnoki pontverseny éllovasa a csapat tagja maradjon, de figyelmeztette a német pilótát, hogy ha nem tudnak megegyezni, a Mercedes keres valakit a helyére.

A szezon végén lejár Nico Rosberg szerződése a Mercedesnél, és a felek megkezdték az ilyenkor szokásos kötélhúzást. Rosberg tábora felkérte Gerhard Bergert, hogy tárgyaljanak Toto Wolffal és Niki Laudával, akik szeretnék megtartani a szolgálatait, de a hírek szerint nem hajlandók annyit fizetni neki, mint Lewis Hamiltonnak.

– nyilatkozta Wolff a Sport Bildnek. „Ha viszont nem tudunk megegyezni, akkor valaki másra is gondolnunk kell” – tette hozzá az osztrák, aki korábban Fernando Alonso nevét is felvetette.

Rosberg az idén jobban áll Hamiltonnál, de Monacóban jelentősen csökkent az előnye Forrás: AFP/Josep Lago

A lap kérdésére Wolff elmondta, még Sebastian Vettelnek is azt mondaná, amit mindenki másnak, hogy „először a saját versenyzőinkkel tárgyalunk, és ha nem tudunk megállapodni, majd akkor nézünk körbe.”

Wolff leszögezte, „abszolút” el tudja képzelni, hogy a Manornál jelenleg gyakornokoskodó Pascal Wehrlein a jövőben valamikor a Mercedes pilótája legyen, hiszen „a DTM-ben megmutatta, hogy képes bajnokságokat nyerni.” Addig viszont Rosberggel terveznek, és pontosan tudják, hogy ő is akkor járna a legjobban, ha elfogadná az ajánlatot.

nagyon erős a csapatunk, és a jövőre nézve is stabil helyzetben vagyunk” – mondta a csapat résztulajdonosa. „Ezek lehetnek a legfőbb érvek Nico szempontjából, de mi is tudjuk, hogy ő mit nyújthat számunkra.”

Rosberg Monacóban elmondta, egyelőre nem foglalkozik a jövőjével, de úgy véli, még sokáig a csapat tagja lehet. „Jól érzem magam a Mercedesnél, és ők is elégedettek velem, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy még hosszú évekig itt maradok.”

A német pilóta csütörtökön a Mercedes angliai főhadiszállásán járt, ahol valószínűleg először láthatott teljesen elektromos F1-es autót. Az elektromotorral hajtott 2013-as modell segítségével a szerelők a kerékcseréket gyakorolták.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!