Vágólapra másolva!
Egy ingatlanfejlesztés ellehetetlenítheti az F1-es verseny megrendezését.

A Monacói Nagydíj egyike a Forma-1, és úgy általában a gyorsasági autósport legnagyobb múltú és legstabilabb eseményeinek: 1955 óta egyetlen évben sem maradt el, de valójában már 1929-ben, jóval a világbajnokság kezdete előtt is megrendezték. A jövője azonban nem garantált, ha megvalósul a Caroli Group által tervezett ingatlanfejlesztés, írja a Nice-Matin című francia lap.

Monacóban legendásan szűk a hely Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

A vészharangot egyelőre nem Bernie Ecclestone kongatta meg, hanem a monacói autóklub, az FIA tagszervezeteként működő ACM elnöke, a szakmai körökben jól ismert Michel Boeri. „Az ACM-nek semmilyen felhatalmazása nincs, hogy beleszóljon a kormányzat városi, gazdasági és kulturális döntéseibe, de arra figyelmeztetheti, hogy egy projektnek milyen káros következményei lehetnek az F1-es versenyre, és úgy általában a monacói autósport-eseményekre nézve" – mondta.

Boeri kijelentette, hogy

A cég a lap szerint egy teljesen új rekreációs övezetet szeretne építeni a kikötőbe boltokkal, éttermekkel és múzeumokkal, pont oda, ahol a futamok alatt a tévétársaságok bázisa van. Mivel Monacóban legendásan szűk a hely, nem lehet bármit bárhová áttelepíteni. „Ha nincs tévébázis, nincs nagydíj" – intett Boeri.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!