Vágólapra másolva!
A világbajnok édesapjához fűződő kapcsolatáról, a zenei ambícióiról, és az F1 utáni életről is beszélt Amerika egyik legismertebb riportműsorában.

Személyes hangvételű interjút adott Lewis Hamilton és édesapja, Anthony a CBShíres, 60 minutes című riportműsorának. A háromszoros világbajnok a portréban kitért kettejük viszonyára, illetve arra az időszakra is, amikor 2010-ben megszűnt munkakapcsolatuk. „Eljutottam arra a pontra, amikor azt kértem tőle, hogy ’apa, szeretném, ha csak az apám lennél’ – ez hihetetlenül nehéz volt, és neki ugyanilyen nehéz volt feldolgoznia.”

A brit pilóta elismerte, ez a pályákon nyújtott teljesítményét is visszavetette, de az édesapja utólag úgy véli, a fia helyesen döntött. „Annyira vágytam arra, hogy sikeres legyen, hogy az apja helyett inkább a menedzserévé váltam” – mutatott rá idősebb Hamilton. „Ha viszont csak az apja maradtam volna, talán nem lett volna ilyen sikeres” – vélte. „Talán ez volt a legjobb elhatározás. Ő már nem gyerek többé, már akkor sem volt az, hanem egy Forma-1-es világbajnok.”

Hamilton számára ez volt az első lépés, amely a szakmai önállóság felé vezetett. Saját menedzsmentet szerződtetett, de azóta tőlük is megvált, majd 2012 végén elhagyta nevelőistállóját, a McLarent a nagyobb szabadságot, jobb autót, és több pénzt ígérő Mercedesért. Mindhármat megkapta, és a sikerei mellett Hamilton igazi playboy életmódot követ. Egyik hobbija a zene, saját stúdiót épített, és önálló dalokat kezdett rögzíteni, az egyiket már egy New Yorki bár közönsége is hallhatta.

„Az évek során soha sem gondoltam volna, hogy emberek követni fognak engem. Úgy értem, rajongók” – mondta a CBS riporterének. „Szeretném megosztani (a dalaimat) velük, hogy lássam, mit gondolnak. Pontosan ugyanolyan odaadással dolgozom itt, mint a versenypályákon. Itt viszont valóban önmagam lehetek” – fogalmazott. Hamiltonról nemrég mentora, Ron Dennis azt mondta, a „ledobja magáról a láncokat.”

Élet az F1-en túl

A háromszoros világbajnok a riportban arról is beszélt, hogy készül az F1 utáni életére. „Már 30 éves vagyok, úgyhogy akadnak céljaim a versenyzésen túl is. Ebben a közegben kényelmesen érzem magam, megszoktam, amiket tennem kell, és ezt imádom is, nem akarok megválni ettől. Arra viszont ráeszméltem, hogy a világ ennél sokkal több, rengeteg mindent tehetek, sok helyre eljuthatok, új embereket ismerhetek meg. Eltérő kultúrák, nyelvek, hangszerek, könyvek, megannyi tudás.”

Hamilton ezért keresni kezdte, hogy mivel foglalkozna, miután felhagy a versenyzéssel, ami már belátható távolságba került számára. „Kilenc év gyorsan elszaladt a Forma-1-ben, nagyjából még hét, talán nyolc évem van… Szerintem hét. 37 évesen meg fogok állni” – vázolta a Mercedes pilótája. Hamiltonnak 2018 végéig van szerződése a csapatával, és egyelőre motivációban sincs hiánya. „Mindenkit le akarok nyomni. Túl akarok járni a többiek eszén” – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!