Vágólapra másolva!
Rosberg úgy gondolja, ezért volt fél másodperccel gyorsabb nála a Brazil Nagydíj második szabadedzésén. Örül, hogy már 2016-ra tesztelnek, Hamilton viszont nem sokat tud az újításokról.

A Brazil Nagydíj pénteki szabadedzésein a közepes gumikon Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, a lágy keveréken viszont Nico Rosberg vette át az uralmat, és fél másodperces előnnyel az élen zárta a délutáni edzést. A különbségnek azonban nem tulajdonít nagy jelentőséget, mert szerinte gondok voltak Hamilton délutáni beállításaival.

„Ez a különbség nem reális, mert ő rossz motorbeállításokat használt. Ez a köridőt is jelentősen befolyásolja" – magyarázta a német. „Persze így is jól indult a hétvégém, jó irányba haladunk."

Hamilton elismerte, hogy a második edzésre rosszul választott beállításokat. „Nem változtattunk semmit az autómon az első gyakorlás után, nem vettem figyelembe a pálya állapotának változását" – nyilatkozta. „Emiatt talán hátrányba kerültem, de ma este biztosan módosítunk az autómon."

Hamilton nem változtatott a beállításain, ez hiba volt Forrás: AFP

„Az ilyen változtatások sok időt vesznek igénybe, ezért kitartottam a délelőtti választásom mellett, de ez délután már nem működött" – magyarázta a brit, aki szombaton mindenképpen javulásra számít. „Szerintem szoros csata lesz majd köztünk, Nico nagyon jól vezet."

A Mercedes több újítást is bevetett a pénteki edzéseken, köztük vélhetően egy S-csatornát, amely a kasztni alól segít kivezetni a levegőt. Rosberg örül, hogy a csapat már a 2016-os idényre tesztel, „hiszen mindkét világbajnoki címet bebiztosítottuk, ezért az idei szezonra már nincs több dolgunk." Egyelőre nem tudja megmondani, beváltak-e az új elemek, Hamilton pedig nem is volt vele tisztában, hogy a Mercedes mivel kísérletezett pénteken.

„Nem tudom, mi az" – válaszolta, amikor az S-csatornáról kérdezték. „Azt sem tudtam, hogy új orrkúpunk van. Nem tudom, mi az az S-csatorna."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!