Vágólapra másolva!
A második gyakorlásra tartogatta az intermediate gumikat az USA Nagydíj pénteki napján, de esélye sem volt használni őket. A Ferrari versenyzői a nézőket sajnálják a legjobban.

Törölni kellett az USA Nagydíj péntek délutáni szabadedzését a rossz időjárási körülmények miatt, miután a zuhogó esőben a mentőhelikopter sem tudott volna felszállni. A csapatoknak így kevés idejük jutott a felkészülésre, ráadásul az első edzést is változó körülmények között teljesítették.

Délelőtt Kimi Räikkönen az edzés első felében alig hajtott ki a vizes pályára, csak később teljesített néhány etapot az intermediate gumikon. Az elmaradt gyakorlás után elárulta, délutánra tartogatta az abroncsait. „Délelőtt csak három mért kört futottam, mert spórolni akartam az intermediate gumikkal a második edzésre" – mondta a finn, aki egyébként a 8. helyen zárt a délelőtti gyakorláson. „Vizes pályára nincs túl sok szett gumink, és ha később is lehet esőre számítani, akkor jobb megtartani őket. Nehéz helyzetben vagyunk, de ez mindenkire igaz."

Räikkönen elismerte, fogalma sincs, hogy kedveznek-e nekik a szokatlan körülmények. A Ferrarik motorcsere miatt 10 rajthelyes büntetést kapnak az időmérő után, de a finn nem biztos benne, hogy az eső segítene rajtuk. „Most még csak találgatunk, meglátjuk, holnap mi vár ránk. Ilyen időjárás mellett mindig nagyobb a kockázat, és annak az esélye is megnő, hogy furcsa versenyt láthatunk. Ilyenkor bármi megtörténhet – minden a kezünkre játszhat, de az is lehet, hogy minden ellenünk fordul."

Räikkönen nem tudja, a Ferrarinak jól jönnek-e a furcsa körülmények Forrás: AFP

A finn reméli, hogy legalább az időmérőt és a versenyt sikerül megrendezni a tervek szerint. „A mai nap mindenki számára bosszantó volt, a nézők semmit nem láttak, mi pedig nem tudtunk vezetni a körülmények miatt" – magyarázta. „Megpróbáljuk majd a helyes döntéseket meghozni."

Vettel próbál nyugodt maradni

A másik Ferrarival Sebastian Vettel a 6. helyen végzett délelőtt, de tudja, hogy ebből semmilyen következtetést nem lehet levonni. „Kár a mai napért, főleg a rajongók miatt, akik kijöttek a pályára, hogy lássák az edzést" – nyilatkozta.

„De nem sokat tehettünk. Most nyugodtnak kell maradnunk, és úgy kell felkészülnünk a szombatra, mint egy átlagos napon. Ma nem sok információt gyűjtöttünk, majd meglátjuk, milyenek lesznek a holnapi körülmények. Mindenki ugyanolyan helyzetben van."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!