Vágólapra másolva!
A Mercedesnek nem volt különösebb gondja pénteken, számítottak rá, hogy Szingapúrban közelebb kerülnek hozzájuk az ellenfelek. Rosberg a beállításokat okolja a 7. helyéért.

A Mercedes meglepetésre a lemaradt az első három helyről a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén, a 4. helyen záró Lewis Hamiltont a két Red Bull és Kimi Räikkönen is megelőzte. Noha Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is úgy véli, hogy a Mercedes pénteken még nem mutatta meg a valódi tempóját, Lewis Hamilton szerint várható volt, hogy az utcai pályán nehezebb dolguk lesz.

„Az edzések jól sikerültek, teljesítettük a programunkat. Élveztem a vezetést, bár ez a pálya nagyon fárasztó" – nyilatkozta Hamilton a késő este befejeződött edzések után. „Jónak tűnik az autónk, de a többiek ezen a hétvégén sokkal közelebb kerültek hozzánk. Itt mindig ez a helyzet."

„Az autónkkal nincs semmi baj, de úgy tűnik, mindenki jobban megközelített minket, néhányan kicsit talán gyorsabbak is" – ismerte el. „Természetesen felvesszük a harcot ellenük, de keményen kell dolgoznunk, hogy faragni tudjunk a köridőnkből. Nagyon nehéz előzni ezen a pályán, ezért az időmérő különösen fontos lesz."

Hamilton úgy véli, Szingapúrban veszélybe kerülhet a Mercedes uralma Forrás: AFP

Hamilton szerint a Red Bull és a Ferrari "valóban veszélyeztetheti" a Mercedes uralmát, de egyelőre csak a saját tempójával törődik. "Ha holnap is szoros lesz köztünk a küzdelem, a nézők is jobban szórakoznak majd, és számunkra is izgalmasabb lesz a verseny" - mondta.

Rosberg a beállításokkal küszködött

Az első szabadedzésen még a két Mercedes végzett az élen, közülük is Nico Rosberg szerepelt jobban. A második gyakorláson azonban Hamiltonnal sem tudta tartani a tempót, és több mint 6 tizedes lemaradással végzett a 7. helyen.

„Az első edzésen jónak éreztem az autómat, de utána változtattam a beállításokon. Úgy tűnik, rossz irányt választottam" – magyarázta. „Tapasztalatnak jó volt, legalább már tudom, mit ne csináljak holnap."

A Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe szintén azt mondta, hogy a csapatnak problémamentes napja volt, a Ferrari és a Red Bull egyszerűen közelebb került hozzájuk a szingapúri pályán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!