Vágólapra másolva!
Csapattársa az Olasz Nagydíj végére utolérte volna a gyorsabb gumikon, de motorproblémák miatt feladta a versenyt. Button az egész versenyen a tükrét nézegette.

A két McLaren a várakozásaiknak megfelelően nem tudott a többi csapattal küzdeni az Olasz Nagydíjon, csak a Manor versenyzőinél voltak gyorsabbak. A futam végén azonban úgy tűnt, legalább egymással csatázhatnak, hiszen a lágy abroncsokon Fernando Alonso gyors ütemben zárkózott fel a közepes gumikat használó Jenson Button mögé. Mielőtt azonban komolyan támadhatta volna a britet, a McLaren behívta őt a bokszba, és fel kellett adnia a versenyt.

„Sajnálom, hogy az utolsó körökben nem tudtam harcolni a csapattársammal" – mondta a 14. helyen célba érő Button. „Korábban már három körig csatáztunk, és amikor kiesett, még 6 kör volt hátra. Szerintem jó küzdelem lett volna közöttünk – a többi autó könnyen elment mellettünk, de egymást nehezen előzzük meg. Szórakoztató lett volna."

Button tudta, hogy nincs esélye Forrás: AFP

Button jól rajtolt, és az előtte történt incidensek miatt egészen a 9. helyig jött előre, de tudta, hogy nem sokáig fog pontszerző helyen autózni. „Sajnos csak arra tudtam várni, hogy a többi autó elmenjen mellettem. Nehéz dolgom volt, mert olyan helyeken előztek meg a többiek, ahol ezt korábban lehetetlennek gondoltam" – magyarázta. „Minden kanyar bejáratánál figyelnem kellett a tükröt."

Alonso óvatosságból állt ki

A futamot Alonso is jól kezdte, azonban rosszul jött ki az első körben történt koccanásokból, ezért több pozíciót bukott Buttonhoz képest. Tudta azonban, hogy a verseny végére utolérheti a csapattársát. „Eltérő stratégiával versenyeztünk, minden lehetőségre próbáltunk felkészülni" – mondta. „Az első etapot a közepes gumikkal teljesítettem, amely egy másodperccel lassabb volt a lágyaknál. A verseny első szakaszában ezért lassabb voltam nála, a második etapban viszont gyorsabb."

„Az utolsó körökben éreztem, hogy csökkent a motorerő, és a csapat arra kért, hogy álljak ki a versenyből. Ez bölcs döntés volt, hiszen pontokat úgysem szereztünk volna, de legalább elkerültük a még nagyobb károkat."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!