Vágólapra másolva!
A német a Bottas szerződtetésével kapcsolatos pletykák ellenére reménykedik benne, hogy ajánlatot kap a Ferraritól, de más lehetőségeket is lát a karrierje fellendítésére. Úgy gondolja, még mindig az F1 az autóversenyzés csúcsa.

Nico Hülkenberg hiába érzi magát jól a Force Indiánál, nem titkolja, hogy 2016-ban szívesen versenyezne egy ütőképesebb istállónál. Az elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján sokak szerint megérdemelné, hogy egy élcsapathoz kerüljön, és a német egyelőre optimistán várja az ajánlatokat a következő idényre.

A Ferrarinál valószínűleg felszabadul egy hely, hiszen egyre több forrás állítja, hogy Kimi Räikkönen szerződését nem fogják meghosszabbítani. Bár a híresztelések szerint az olaszok már ki is vásárolták Valtteri Bottast a Williamstől, Hülkenberg továbbra sem adta fel a reményt, hogy a Ferrari pilótája lehet.

„Rengeteg a találgatás, de a Botasszal kapcsolatos pletykák sem jelentenek semmit. Úgy gondolom, a következő hetekben végre minden eldőlhet – akkor majd meglátjuk, hova vezet az utam." – nyilatkozta a ZDF-nek Hülkenberg, majd hozzátette, „nyilvánvaló", hogy érdekelné egy ajánlat a Ferraritól. „A Ferrarinak senki nem mondana nemet. Én is kopogtattam az ajtón."

Nem rajta múlik

Hülkenberg elmondta, csak akkor lenne elégedett a pályafutásával, ha egy élcsapat versenyzőjeként bajnoki címekért küzdhetne a jövőben. „Nemcsak egy győzelmet akarok aratni, továbbra is az a célom, hogy világbajnok legyek a Forma-1-ben" – jelentette ki. „Ezért harcolok, és szeretném, ha a lehető leggyorsabban sikerülne. Néhány tényező azonban nem rajtam múlik."

Hülkenberg még bízik benne, hogy jövőre Vettel csapattársa lehet Forrás: AFP

A Forma-1-ben az ötödik idényét teljesítő német elmondta, legszívesebben már „tegnapelőtt" egy élcsapathoz szerződött volna, de tudja, hogy türelmesnek kell lennie. „Mindennek stimmelnie kell, a megfelelő időben kell a megfelelő helyen lennem" – mondta Hülkenberg, aki úgy érzi, akkor is elcsíphet egy jó helyet 2016-ra, ha lemarad a Ferrari ajánlatáról.

„Vannak más lehetőségeim is. Bízom benne, hogy a nehéz szezonkezdet után idén is lesznek jobb eredményeim, és akkor többen érdeklődnek majd irántam. Vannak más csapatok is, majd meglátjuk, mit sikerül összehozni" – mondta a német, aki Bottas távozása esetén akár korábbi csapatánál, a Williamsnél is kiköthet. „Minden a többieken múlik. Mi lesz Kimivel? Hova megy Bottas? Most az első lépést várjuk, utána már gyorsan eldől minden."

Nincs nagy baj az F1-gyel

Hülkenberg júniusban tett egy kitérőt a hosszútávú versenyek világába, és első próbálkozásra megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt. Bár nem tagadja, hogy a jövőben is érdekelnék hasonló lehetőségek, egyelőre a Forma-1-re koncentrál. Szerinte „még mindig ez a királykategória" az autóversenyzésben, ezért a kritikák többségével sem ért egyet.

„Szerintem még mindig ez a legjobb és leggyorsabb széria. Továbbra is rengeteg örömet okoz nekem" – nyilatkozta, bár hozzátette, néhány változásra azért szükség lenne. „Jobb lenne, ha közelebb tudnánk kerülni az előttünk lévő autókhoz anélkül, hogy tönkretennénk az abroncsainkat. Akkor több előzést látnánk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!