Vágólapra másolva!
Délelőtt mindkét versenyzőjük problémákba ütközött, de a második edzésen sem találták a ritmust. Vettel elismeri, hogy rengeteg dolguk van, de bízik a javulásban.

Hiába volt pénteken is rekkenő hőség a Hungaroringen, a Ferrari egyelőre nem nyújtott olyan teljesítményt, amely alapján bizakodhatna a Mercedes legyőzésében. Délelőtt Kimi Räikkönen első szárnya leszakadt, Sebastian Vettel pedig elektronikai hiba miatt veszített időt, s bár délután nyugodtabban alakult az edzésük, az eredménylistán a két Red Bull is befért eléjük.

"Nem alakult simán a napunk, egy kicsit más volt, mint az átlagos péntekeink. Voltak problémáink, ezért időt is veszítettünk, bár többé-kevésbé így is követni tudtunk a programunkat" - mondta Räikkönen, aki 1,1 másodperces lemaradással az 5. helyen zárt délután.

"Nem éreztem túl rossznak az autómat, és a gumik is viszonylag jól viselkedtek, de mégsem álltak össze a köreink" - tette hozzá a finn. "Nem tudom pontosan, mi történt az első szárnyammal - hirtelen eltörött, leesett, és a gumit is tönkretette. A csapat már vizsgálja a problémát, remélhetőleg kiderül, mi volt a baj."

Räikkönen a problémák ellenére viszonylag elégedett volt a Ferrarival Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Még bíznak a jó eredményben

Räikkönen szerint a pénteki küszködésük még nem jelenti azt, hogy az egész hétvégén a vártnál gyengébb formában lesznek, és ezzel Vettel is egyetért. "Ma két-három probléma lelassított minket, és emiatt időt veszítettünk, de biztos vagyok benne, hogy holnapra megoldjuk ezeket a gondokat, és gyorsabbak leszünk" - nyilatkozta.

"Most rengeteg dolgunk van még, de holnap erősek lehetünk az időmérőn" - jelentette ki a német, aki amiatt sem aggódik, hogy a két Red Bullon kívül Carlos Sainz is megelőzte őt, és csak a 7. helyen végzett. "Számítottunk rá, hogy a Red Bull itt jó lehet, de még csak péntek van - nem tudhatjuk, mások milyen üzemanyag-mennyiségeket használtak. De már Silverstone-ban is láthattuk, hogy előreléptek, mi pedig nem igazán találtuk a ritmust a mai edzéseken."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!