Vágólapra másolva!
Mindig sokat adott honfitársa véleményére, ezért nagyon sajnálja, hogy nem tudott tőle tanácsot kérni, amikor a Ferrarihoz igazolt. Korábban többször is beszélgettek a csapatváltásról.

Sebastian Vettel elárulta, nagyon hiányoznak neki a 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher tanácsai. A pályafutása kezdete óta jó viszonyt ápol a hétszeres világbajnokkal, ezért tavaly biztosan kikérte volna Schumacher véleményét azzal kapcsolatban is, hogy érdemes-e elhagynia a Red Bullt a Ferrrari kedvéért.

Schumacher 1996 és 2006 között 11 idényt húzott le a Ferrarinál, ezért Vettel biztos benne, hogy hasznos észrevételekkel segítette volna a döntését. Végül a csapatváltás mellett döntött, és valószínűleg ezt nem is bánta meg, hiszen rögtön az első ferraris versenyén felállhatott a dobogóra, két héttel később pedig győzni tudott.

Schumacher gyakran adott hasznos tanácsokat Vettelnek Forrás: AFP

„Nagyon nehéz döntés volt, ezért szívesen beszéltem volna Michaellel" – nyilatkozta a Telegraph-nak Vettel. „Mindig nagyon segítőkész és egyenes volt velem, amikor a Forma-1-ről vagy a saját tapasztalatairól beszéltünk. Ez most nagyon hiányzott."

Vettel korábban is többször beszélt arról, hogy gyerekkorában Schumacher és a Ferrari rajongója volt, ezért már évek óta fontolgatta a csapatváltást. Azt állítja, ez a téma a Schumacherrel való beszélgetéseik közben is többször felmerült. „Néha csak viccelődtünk vele, de néha nagyon komolyan beszélgettünk róla. Ezért is hiányzott tavaly annyira, hiszen tudom, hogy őszintén megosztotta volna velem a gondolatait. A tanácsai nagyon sokat jelentettek nekem az évek során" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!