Vágólapra másolva!
Gyerekkora óta az Arai sisakjait használta, de Bahreinben az aerodinamikai szempontból kedvezőbb Bell fejvédőre váltott, és valószínűleg a jövőben is kitart a döntése mellett.

Úgy tűnik, Lewis Hamilton szakított az Arai sisakgyártó céggel, amelynek fejvédőit már 10 éves korában, a gokartversenyein is használta. Hamilton az elmúlt két évtizedben kitartott a japán gyártó sisakjai mellett, a Bahreini Nagydíjon azonban – pályafutása során először – a rivális Bell termékét használta.

Hamilton már az idény előtti teszteken és a korábbi nagydíjak szabadedzésein is próbálgatta a Bell sisakjait, de Bahreinben fordult elő először, hogy az időmérőn és a versenyen is az amerikai gyártó fejvédőjében hajtott a pályára. Az edzések után még úgy nyilatkozott, nem tud dönteni a két sisakmárka között, hiszen nehezen válik meg a megszokott verziótól, ugyanakkor minden területen szeretne előnyhöz jutni. A különböző márkájú sisakok ugyanis némileg eltérő formájúak, ezért aerodinamikai szempontból sem mindegy, hogy ki melyiket használja.

Bahreinben Hamilton is elismerte, hogy a kényelem és a kereskedelmi megállapodások mellett az aerodinamikai szempontok is szerepet játszanak a döntésében. Elárulta, egy harmadik gyártó, a Nico Rosberggel is együttműködő Schubert is felajánlotta neki a sisakjait.

Hamilton Bahreinben már a Bell sisakját használta Forrás: AFP

„Mindenki tudja, hogy 10 éves korom óta az Arai sisakjait használom, de ők nem fejlesztenek olyan ütemben, mint a Schubert és a többiek" – nyilatkozta Hamilton még a bahreini verseny előtt. „Én az olyan sisakokat szeretem, amelyeket folyamatosan fejlesztenek és javítanak. Ettől persze az Arai is egy nagyon jó sisak, és már régóta velük dolgozom együtt. Azért is térek mindig vissza hozzájuk, mert szeretem a régi, megbízható sisakjaimat."

Hamilton azzal a döntésével, hogy Bahreinben a versenyen is a Bell sisakját használta, valószínűleg elveszítette az Arai bizalmát. A japán gyártó mindig úgy állapodik meg a versenyzőivel, hogy nem kérnek pénzt a sisakjaikért, de ők sem fizetnek juttatásokat nekik, amiért a termékeiket használják és reklámozzák. A Forma-1-es szakíró, Adam Cooper úgy tudja, az Arai menedzsmentje megsértődött, amiért Hamilton „fejletlennek" nevezte a sisakjaikat, és többet nem is szeretnének a brittel dolgozni.

A Bell menedzsmentje hivatalosan egyelőre nem erősítette meg, hogy Hamilton átpártolt hozzájuk, de a futam után büszkén hirdették a Facebook oldalukon, hogy „Bahreinben két Bell-sisakot használó versenyzőnk, Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen is csodálatos eredményt ért el."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!