Vágólapra másolva!
Kínában sem tudta olyan helyre kvalifikálni magát, mint amit a Ferrari képességei lehetővé tesznek, és ebből kezd elege lenni. Nem tudja, hogy hirtelen mitől lett gyenge az autója az utolsó Q3-as körében.

A Ferrarit kellemetlen meglepetésként érte, hogy Kimi Räikkönen csak a 6. helyen végzett a kínai időmérőn, mivel az előzetes jelek alapján a két autójuknak kellett volna elfoglalni a második rajtsort a Mercedesek mögött. Sebastian Vettel 3. lett, a finnt azonban a williamses Felipe Massa és Valtteri Bottas is megelőzte.

Räikkönen azt mondta, hogy az utolsó Q3-as kísérletekor váratlan nehézségei adódtak az autóval, alig tudta irányítani. "Az első szektorban gyengén ment az autó, nem tudom, hogy miért. A hátulja össze-vissza csúszkált" - nyilatkozta. Körét röviden a "sz*r" jelzővel is illette.

"Az utolsó kísérletemnél szörnyen nehéz volt az első három kanyar. Elképesztően sok időt vesztettem. Pedig előtte nagyon jól viselkedett az autó" - közölte. "Az utolsó körben alig reagált az autó. Borzasztó sok időt vesztettem az első kanyarkombinációban."

Kimi Räikkönen időmérője Kínában sem sikerült jól Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Még találgatni sem tud, hogy mi okozhatta ezt - a péntekhez képest megerősödő, változóan fújó szelet sem nevezte meg lehetséges magyarázatként az újságírók kérdésére. "Nyilván mások voltak a körülmények, mint tegnap, de nem tudom, hogy mi történt" - fogalmazott. "Lehet, hogy az én hibám volt, lehet egyszerűen csak így alakult. Mindenesetre elkeserítő az egész."

Räikkönennek az előző két 2015-ös időmérőn sem jött ki a lépés: Ausztráliában három tizedet vesztett egy vezetői hibával, Malajziában pedig nem érzett rá a vizes pályára. "Úgy tűnik, mintha szokásommá kezdeni válni az ilyesmi. Szívesen megszabadulnék tőle" - mondta az újabb balszerencse után.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!