Vágólapra másolva!
Eric Boullier szerint a csapat „kivételes” munkát végzett az elmúlt egy hónapban, és büszkék lehetnek magukra az első két verseny után. Elismeri, hogy a motor megbízhatóságán még sokat kell dolgozniuk.

A McLaren két verseny után pont nélkül áll a 2015-ös világbajnokságban, és eddig mindössze egyszer sikerült az egyik autójukkal célba érniük. Jenson Button Ausztráliában az utolsó, 11. helyen zárta a futamot, Malajziában viszont jobb eredményt is elérhettek volna, ha a Honda motorjai kihúzzák a verseny végéig. Noha az időmérőn ismét kiestek a Q1-ben, vasárnap már fel tudták venni a versenyt a középmezőny gyengébb csapataival, mielőtt Fernando Alonsónak és Jenson Buttonnak is motorhiba miatt kellett kiállnia.

A versenyzők a nehéz kezdés ellenére az egész hétvégén bizakodva nyilatkoztak, hiszen úgy érzik, ha sikerül megoldani a megbízhatósági gondokat, képesek lesznek megközelíteni akár az élmezőnyt is. A McLaren kasztniját már a tesztek óta dicsérik, és szerintük a Honda-motor is erős lehet, amint nem csökkentett üzemmódban fogják használni. A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint most az a legfontosabb, hogy folyamatosan javuljanak, ami eddig sikerült is, ezért büszkék lehetnek a munkájukra.

„Még nem tudtunk a pontszerzők közé kerülni, de már a Force India előtt járunk. Persze még mindig nem tartunk ott, ahol lenni szeretnénk" – nyilatkozta Boullier az Autosportnak. „Most még nem az abszolút teljesítményre fektetjük a hangsúlyt – ez akkor lesz lényeges, ha a pole-ért és a győzelmekért harcolhatunk -, hanem a relatív teljesítményünket figyeljük a barcelonai teszthez és az Ausztrál Nagydíjhoz viszonyítva, és ezek alapján óriási a különbség."

Mindkét versenyző bízik a fejlődésben Forrás: AFP

„Mindkét versenyzőnk elégedett volt az autónk balanszával és a vezethetőséggel, ami nagyon fontos" – mondta Boullier, aki elismeri, hogy a megbízhatósággal továbbra is komoly problémáik vannak. „Ezen a téren is egyértelműen javultunk, de nyilvánvalóan előrébb kell lépnünk."

A versenyigazgató szerint az esetek többségében kisebb problémákat kell kiküszöbölniük, amelyek elsősorban abból erednek, hogy a riválisaiknál jóval kevesebb időt töltöttek a pályán a téli teszteken. A McLaren-Honda akkora hátránnyal kezdte az idényt, hogy a folyamatos javulás ellenére is rengeteg munka vár rájuk, de Boullier szerint jogosan bizakodhatnak.

„Két hét alatt nem sokat tehetünk, ezért még mindig óriási út áll előttünk. Eddig viszont kivételes munkát végeztünk" – jelentette ki. „Az egész csapatunk büszke lehet magára, hiszen végig összetartottunk, és optimisták maradtunk. Egyikünk sincs könnyű helyzetben, de jó látni a javulást."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!