Vágólapra másolva!
A tárgyalások az utolsó stádiumba értek, pedig a brit versenyzőt az elmúlt hetekben már a Ferrarival is hírbe hozták.

Úgy tűnik, Lewis Hamilton és a Mercedes között a hosszabbításról zajló egyeztetések ráfordultak a célegyenesre. Amikor 2013-tól a brackley-i istállóhoz szerződött, a brit versenyző három évre szóló szerződést kötött új csapatával, amely tehát az idén lejár.

Már tavaly elkezdtek tárgyalni egymással a közös folytatásról, de a szezon végén szünetet tartottak, hogy a világbajnoki hajrára tudjanak koncentrálni. Mostanában pedig úgy hírlett, Hamilton a vb-győzelmét kihasználva csillagászati összeget kér a Mercedestől, bár ő határozottan cáfolta ezt.

A Sky Sportsnak most mindenesetre azt mondta, „már az ügyvédek egyeztetnek róla, úgyhogy remélhetőleg a hétvége előtt lezárul a dolog. Ez nagyszerű lenne, de ha mégsem jön össze, előbb-utóbb akkor is sor kerül rá."

Hamilton valószínűleg jövőre is marad a Mercedesnél Forrás: Daimler

Nemrég azt kezdték rebesgetni, hogy Hamiltonra a Ferrari is szemet vetett. A Daily Mail hétfőn azt írta, ő is nyitott lenne a váltásra, és egyébként az olasz vállalat elnöke, Sergio Marchionne szintén „őt tartja a legjobbnak a csapat számára elérhető versenyzők közül." Habár a Ferrari ettől az évtől kezdve megszerezte Sebastian Vettelt, Kimi Räikkönen helyett rövidesen szüksége lesz valakire. Pillanatnyilag úgy tűnik, Hamilton – aki a melbourne-i idénynyitón győzelemmel indította a címvédést – jobban járna a Mercedesszel, de annak idején a McLarentől való távozásával is meglepetést okozott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!