Vágólapra másolva!
Tender kiírására készül az FIA, így duzzasztanák fel a jelenleg éppen 20 autót számláló F1-es mezőnyt. A felhívás akár már 2016-ban esedékes lehet. Jean Todt, a szövetség elnöke 1-2 új istállót szeretne látni a jövőre bemutatkozó Haas mellett.

Új csapatokat invitálna az F1-be az FIA, akár már 2016-ban, árulta el Jean Todt, a szövetség elnöke a New York Timesnak. A francia a jövőre belépő Haas mellett további istállókat hozna a sportágba, ahogy ezt Max Mosley is megpróbálta. A 2010-ben bemutatkozott Marussia (Virgin), HRT és Caterham (Lotus) közül mára már csak egy csapat maradt talpon.

„Nem vagyok boldog a Marussia és a Caterham miatt, együtt érzek velük, de az ilyen dolgok előfordulnak. 2016-ban viszont jön egy új csapat, és talán ismét kiírunk egy tendert 1-2 csapat számára, hogy bátorítsuk őket. Közben próbáljuk csökkenteni a költségeket. Erre próbálunk megoldást találni.”

Nem tudni, Bernie Ecclestone (balra) mit szól Jean Todt (jobbra) ötletéhez Forrás: AFP

Todt védelmébe vette a sokat kritizált V6-os turbómotorokat is, és utalt arra, hogy az FIA egyetért a jelenlegi motorformulával annak ellenére, hogy a csapatok egy része, és a szurkolók is folyamatosan ostorozzák őket, a hangjuk és a teljesítményük miatt.

„Úgy érzem, hogy ez az elmúl időszak egyik érzékenyebb döntése. A Forma-1 a motorsport csúcskategóriája, így példát kell mutatnia a társadalom számára. A dolgok, amelyek itt történnek, nincsenek elzárva egy aranykapus közösségbe, ahol minden esemény független a nagyvilágtól.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!