Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint a Ferrari rendkívül motivált a jól sikerült jerezi teszt után, a jelek szerint ez Vettelre is jó hatással van. Egy fotós kiszúrta, hogy a csapat különleges festéssel látta el az SF15-T.

A 2014-es idény Sebastian Vettel és a Ferrari számára is feledhetően alakult: a német zsinórban négy bajnoki cím után csak a tabella 5. helyén végzett úgy, hogy a csapattársától, Daniel Ricciardótól is kikapott, a Ferrari pedig 1993 óta először zárta győzelem nélkül az idényt. 2015-ben közösen próbálnak kilábalni a hullámvölgyből, miután Vettel a távozó Fernando Alonso helyére leigazolt a Ferrarihoz.

Az első előszezoni teszt eredményei azt sugallták, hogy a Ferrari jó úton járhat a javulás felé, hiszen a négynapos gyakorláson háromszor is ők érték el a legjobb időt. A tavalyi idény után kinevezett új csapatfőnök, Maurizio Arrivabene tudja, hogy az első tesztből még nem sok következtetést lehet levonni, de sok pozitívumot tapasztalt. „Ha összehasonlítjuk az idei első tesztet a tavalyival, biztató jeleket láthatunk" – mondta. „A csapat a gyárban és a pályán is jól dolgozik, és a versenyzőink is remek munkát végeztek, hasznos visszajelzéseket adtak a mérnököknek."

„Elsősorban annak örülök, hogy az istállónk újra megtalálta a motivációját, és a csapatszellem is jobb lett" – tette hozzá Arrivabene, aki szerint csak az utolsó barcelonai teszten derül majd ki, hol állnak az erősorrendben. „Ami a teljesítményünket illeti, szerintem az ellenfeleink – különösen az egyikük – még nem mutatták meg, mire képesek valójában."

A Ferrari technikai igazgatója, James Allison is óvatosan fogalmazott, szerinte a csapat nem bízhatja el magát a jerezi formája láttán, hiszen számukra sem alakult minden tökéletesen. „Még több kilométert szerettünk volna megtenni, és még gyorsabbak akartunk lenni" - jelentette ki. - „Ettől függetlenül elégedettek lehetünk, hiszen remekül kezdtünk."

Vettelt motiválja az új környezet Forrás: Ferrari

Visszatért a régi Vettel

A pozitív hangulat jó hatással van Vettelre is, aki korábbi csapatfőnöke, Christian Horner szerint tavaly még a visszavonuláson is elgondolkozott. A Red Bull tanácsadója, a Vettellel továbbra is baráti viszonyban lévő Helmut Marko úgy véli, a német az új csapatánál visszanyerte a motivációját. „Jó kedve van" – nyilatkozta az Omnicorsenak. „Újra szemtelen és vicces üzeneteket írogat nekem, a régi Sebastian visszatért."

„A környezetváltásnak néha csodálatos hatásai vannak" – vélekedett a korábbi F1-es versenyző Christian Danner is. „Ez különösen igaz a Ferrarinál, hiszen itt jut a legtöbb szerep az érzelmeknek."

David Coulthard a Weltnek nyilatkozva Michael Schumacherhez hasonlította Vettelt, hiszen a hétszeres világbajnok is egy nehéz időszakban került az olasz istállóhoz. „Miért ne lehetne Sebastian Vettel is sikeres a Ferrarinál?" – tette fel a kérdést Coulthard. „Szerintem sokkal nehezebb volt a Red Bullt élcsapattá tenni, hiszen ők történelem és tapasztalat nélkül érkeztek a Forma-1-be. Mégis nyert velük négy világbajnoki címet, ami szerintem óriási teljesítmény."

Különleges festés

Az olasz Omnicorse egyik fotósa, Alex Galli egyébként egy érdekes dolgot vett észre a jerezi teszten a Ferrari festésével kapcsolatban. „Azért ilyen szép a színe, mert egyáltalán nem tükröződik" – magyarázta Galli. „Szerintem azért dolgozták ki ezt a megoldást, hogy a szponzorok matricáit bármilyen körülmények között jól lehessen látni."

„Leginkább akkor döbbentem meg, amikor elállt az eső, és kisütött a nap" – tette hozzá a fotós. „Az összes autó festése tükröződött, de az SF15-T-n ez nem így volt. A vízcseppek mintha csak lecsúsztak volna az autóról."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!