Vágólapra másolva!
Az osztrák szerint a 2014-ben átélt konfliktusok csak megerősítették a két pilóta kapcsolatát, akik továbbra is tisztelik egymást. Úgy véli, idén is szórakoztató párharc zajlik majd közöttük.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg tinédzserkoruk óta jól ismerik egymást, és később Forma-1-es versenyzőként is fenntartották a baráti viszonyt. A 2014-es idényben viszont csapattársakként küzdöttek a világbajnoki címért, ami elkerülhetetlen konfliktusokhoz vezetett közöttük. Az idény végére azonban ismét normalizálódott a kapcsolatuk, és Niki Lauda szerint ez 2015-ben is így marad majd.

A Mercedes igazgatótanácsában dolgozó Lauda úgy véli, természetes, hogy a két versenyző tavaly vitás helyzetekbe került, de ezek csak megerősítették a kapcsolatukat. „Az egyikük megnyerte a világbajnokságot, a másik nem. Az egyik nekihajtott a csapattársa autójának, a másik nem. Ha ezeken túl tudják tenni magukat, akkor minden könnyebb lesz, hiszen a teljesítményük miatt tisztelik egymást" – magyarázta az osztrák.

Lauda szerint a két versenyző kapcsolatában a Belga Nagydíj volt a mélypont, amikor – az idény során először és utoljára – a pályán is összeütköztek. Az eset után a Mercedes azt is megtiltotta a pilótáknak, hogy az ügy tisztázása előtt szóba álljanak egymással, de végül sikerült elsimítaniuk a konfliktust. „Nem nekünk kellett megmondanunk, mit csináljanak – maguktól jöttek rá erre" – mondta Lauda. „Attól kezdve minden működött, és az eredmény hihetetlen volt. Harcoltak egymás ellen, de utána öleléssel gratuláltak egymásnak."

A konfliktusok ellenére sem mérgesedett el Hamilton és Rosberg kapcsolata Forrás: AFP

Rosberg visszavághat

A világbajnokságot végül Hamilton nyerte meg, de Lauda szerint ez nem jelenti automatikusan azt, hogy jövőre is a brit lesz esélyesebb. „Pont erre van szükségünk: Nico vissza fog vágni, és megvan benne a lehetőség, hogy tovább fejlődjön" – vélekedett a korábbi háromszoros világbajnok. „A jövőben többet hozhat ki a tempójából, a teljesítményéből és a technikai visszajelzéseiből."

Lauda szerint ismét „szórakoztató" csatát láthatunk majd kettejük között. „Remélem, ebbe senki más nem fog beleavatkozni" – utalt arra, hogy jövőre is a Mercedes egyeduralmát szeretné látni. Szerinte egyébként normális, hogy az élmezőnyben harcoló csapattársak nem kedvelik egymást.

„Ha a versenyzésről volt szó, soha nem kedveltem (Alain) Prostot, de (Clay) Regazzonit vagy (John) Watsont sem" – árulta el. „De mindig tiszteltük egymást."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!