Vágólapra másolva!
A brazíliai Stock Car V8 bajnokság megnyerésével a Forma-1 történetének legrutinosabb versenyzője 1991 óta először jutott fel a csúcsra. A DTM-hez hasonló dél-amerikai szériában több egykori F1-es versenyző is rajthoz állt. 

Bár az F1-es visszatérés nem sikerült Rubens Barrichello számára a Caterham színeiben, a brazil veterán a hazai Stock Car V8 bajnoki címét megszerezte, így 23 év után ismét egy komoly trófeával gazdagodott.

Az 1991-es Brit F3-bajnok Barrichello 322 F1-es futam, és egy mérsékelten sikeres IndyCar kitérő után második próbálkozásra nyerte meg a leginkább a DTM-hez hasonló, rangos túraautó bajnokságot. A Stock Car V8 közkedvelt sorozat az F1-es pályafutásukat lezáró dél-amerikai versenyzők körében: az idei szezon során rajthoz állt Luciano Burti, Bruno Senna, Nelson Piquet Jr. és Lucas di Grassi is.

Bár hat éven át volt Michael Schumacher csapattársa a Ferrarinál, Barrichellónak 2009-ben volt a legnagyobb esélye az F1-es vb-cím megnyerésére, amikor Jenson Button oldalán versenyzett a Brawn GP-nél.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!