Vágólapra másolva!
Gyerekkoruk óta arról álmodtak, hogy egy napon majd csapattársakként hajtsanak az F1-es világbajnoki címre, mondta Rosbergről az új világbajnok. Sok versenyzővel ellentétben nem álmodozik a Ferrari egyik üléséről

Elismerően nyilatkozott Lewis Hamilton a csapattársáról, Nico Rosbergről, akivel az idén kiélezett küzdelmet vívott a világbajnoki címért. A szezon végén a brit pilóta került ki győztesen, de Hamilton a leintés óta többször méltatta német ellenfele sportemberi mivoltát.

„Amikor 13 évesen csapattársak voltunk és együtt versenyeztünk, mindig arról beszéltünk, hogy egy napon majd az F1-ben is ugyanabban a csapatban fogunk hajtani. Ezért nagyon szürreális, hogy ma tényleg itt tartunk, és egymással harcoltunk a világbajnoki címért" – mondta Hamilton.

A kétszeres világbajnok vesztett már el egész éves küzdelmet az utolsó futamon, még 2007-ben, majd 2008-ban és 2014-ben is a szezonzárón biztosította be a bajnoki elsőséget. Így a sikerről és a kudarcról is jól tudja, milyen érzés.

„Nem könnyű olyan bajnoki csata részesének lenni, mint amiben mi az idén részt vettünk. 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy nem volt egyszerű Nico számára" – utalt csapattársa vereségére. „Viszont hihetetlen munkát végzett, és az is borzasztó profi hozzáállás volt, ahogy (a leintés után) feljött gratulálni nekem. Ez a tisztelet és a régi barátság bizonyítéka volt."

Hamilton és Rosberg a vb-döntő után Forrás: Daimler

Hamilton a BBC-nek elmondta, hogy néhány nappal ezelőtt egy filmforgatás során már nem tapasztalta jelét a kettejük közötti feszültségnek, és „minden visszatért a normális kerékvágásba, amikor két ember átlagos dolgokról beszélget."

A brit pilóta a világbajnoki győzelem estéjén azt állította, hogy jelenleg nincs szüksége új kihívásokra, a Mercedesszel tervezi pályafutása következő szakaszát. A hétvégén megerősítette, hogy még karácsony előtt szeretne pontot tenni a szerződéshosszabbítás végére

Noha Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint egyelőre nem kezdődtek meg a tárgyalások, arra nem érdemes számítani, hogy Hamilton Olaszország felé fordítja a figyelmét. „Én soha sem álmodoztam a Ferrariról" – mondta. „A piros autó remek látvány, de egy vörös Mercedest is bármikor vehetek" – nevetett.

Rosberg visszavágásra készül

Bár a győzelmek, és végül a megszerzett pontok terén is jelentősen elmaradt csapattársától, Nico Rosberg sokakat meglepve végig versenyben volt az idei világbajnoki cím megszerzéséért, és a vereség ellenére is pozitívan zárja az évet. „2014 hihetetlen volt számomra, büszke tagja vagyok ennek a hihetetlen csapatnak" – jelentette ki.

Rosberg két nappal a szezonzáró után már ismét tesztelt a Mercedesszel, és biztosította a közönséget arról: jövőre is mindent megtesz annak érdekében, hogy ismét jó esélye legyen a végső győzelem megszerzésére.

„Hatalmas öröm volt az idei szezon során az Ezüstnyilat vezetni. Csodálatos élmény volt. Különösen nagy inspirációt jelentett, hogy világszerte annyi rajongó támogatott, ez mindig megerősített. Jövőre ismét támadásba lendülök" – ígérte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!