Vágólapra másolva!
Saját bevallása szerint nem túl jó a memóriája, de azért hajlandó volt mesélni a gyerekkoráról. A finn némi betekintés engedett a magánéletébe, amikor az emlékezetes első alkalmakról nyilatkozott.

A Forma-1 hivatalos honlapja az idény során számos versenyzőt kért meg arra, hogy válaszoljanak néhány, a pályán kívüli életükre is vonatkozó kérdésre, amelyek többsége a pilóták gyerekkoráról, illetve emlékezetes első alkalmakról szól.

A F1.com legutóbbi interjúalanya Kimi Räikkönen volt, aki bevallotta, hogy nehezére esik visszaemlékezni a múltban történt eseményekre, ezért számos kérdésre „nem tudom" válasszal felelt. Nem emlékszik például arra, amikor gyerekként megkapta az első trófeáját, „de ha elég mélyre ások a lakásomban, biztosan megtalálom." Az iskolában töltött első napjáról sincsenek emlékei. „Annyi azonban biztos, hogy sokszor voltam ideges, az iskolában is" – vallotta be.

Hozzátette, az iskolában azért jó dolgok is történtek vele, például „valószínűleg" ott csókolózott először több mint 20 évvel ezelőtt, de egyéb részleteket erről sem tud felidézni. Jobban emlékszik viszont arra, hogy mikor kezdte el követni a Forma-1-et. „A pontos évet nem tudom felidézni, de akkor láttam az első versenyt, amikor még Keke Rosberg is versenyzett" – mondta. „Utána pedig (Mika) Häkkinen következett. Ha az embernek néhány honfitársa is az F1-ben versenyez, akkor nyilván elkezd jobban érdeklődni iránta."

Räikkönen felidézett néhány gyerekkori emléket Forrás: AFP

Bár a finn versenyzők szereplését mindig figyelemmel követte, Räikkönen határozott választ adott arra a kérdésre, hogy ki volt az első gyerekkori hőse. „Soha nem voltak hőseim, az ilyesmi nem nekem való" – jelentette ki. Elárulta, sokáig abban sem volt biztos, hogy valóban Forma-1-es versenyző szeretne lenni. „Gyerekkoromban még sokminden érdekelt. Igazából 17 éves koromig nem hittem benne, hogy bekerülhetek a Forma-1-be."

Ahogy „az összes finn fiú", Räikkönen a jégkorongot is kipróbálta szülőhazájában, de korán rájött, hogy az nem neki való. „Abbahagytam, mert reggel nagyon korán kellett kelnem az edzések miatt" – ismerte el.

A 2007-es világbajnok arra is jól emlékszik, amikor 21 évesen megtudta, hogy Forma-1-es pilóta lesz. „Egyszerűen csak örültem neki" – mondta, amikor megkérdezték, milyen érzelmek kavarogtak benne a hír hallatán. „Előtte részt vehettem egy teszten, de nem voltam benne biztos, hogy megkapom az állást."

Az első nagy balesetét nem sokkal ezután szenvedte el, egy F1-es teszten törte össze a Saubert. Räikkönenről kiderült továbbá, hogy életében először a családja Ladáját vezette, az első sisakja fehér színű volt, ami pedig a zenét illeti, egy Guns N' Roses kazettát vásárolt először.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!