Vágólapra másolva!
A finn versenyző érdekes célzást tett arra, hogy eddig miért nem voltak sikeresebbek. Biztos benne, hogy a barátsága Sebastian Vettellel kiállja majd a csapattársi próbát.

Kimi Räikkönennek az idén kétségkívül nehéz éve volt: a Ferrarihoz visszatérve mindössze 55 pontot szerzett, míg csapattársa, Fernando Alonso – aki kétszer felállhatott a dobogóra is – 161-et. A világbajnoki címért azonban az istálló technikai hiányosságai miatt akkor sem lett volna esélye küzdeni, ha személyesen neki kevesebb problémája van.

Ezek pontos természetéről utólag már nem akart beszélni, viszont érdekes megjegyzést tett arra, hogy minek tulajdoníthatók a Ferrari kudarcai. „A Ferrarival szemben elvárás, hogy az élen harcoljon, nyerjen futamokat és világbajnokságokat, amitől meglehetősen távol voltunk" – ismerte el Räikkönen a Finale Mondialin. „Rengeteg munka vár ránk."

„Azt hiszem, már megvannak a megfelelő embereink, hogy a jövőben jó autót építsünk, és ütőképes csomagunk legyen, ehhez azonban jobban kell működnünk csapatként. A Ferrari csak így térhet vissza oda, ahol pár évvel ezelőtt tartott."

Räikkönen egy Boeing 757 szimulátorában Forrás: Ferrari

A maranellói istálló legutóbb 2007-ben, épp Räikkönennel nyerte meg az egyéni, és 2008-ban a konstruktőri vb-címet. A finn eddigi csapattársa, Fernando Alonso öt év után a távozás mellett döntött, a helyét az a Sebastian Vettel foglalja el, akivel Räikkönen a legjobb viszonyban van a mezőnyből. Bár az egymással folytatott küzdelem alaposan próbára teszi a barátságokat, nem tart tőle, hogy megromlik a kapcsolata Vettellel.

„Szerintem ugyanúgy barátok fogunk maradni, mint eddig" – mondta Räikkönen. „Együtt igyekszünk majd visszatornázni a Ferrarit oda, ahová tartozik, és közben még jól is fogunk szórakozni. A jövőt fényesnek látom, csak a megfelelő helyzetbe kell hoznunk magunkat. Igazi csapatként kell működnünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!