Vágólapra másolva!
Az idei szezon kezdetével elégedetlen volt, de az év végére már a futamgyőzelemre is esélyesnek érezte magát. Szerinte jövőre még tovább fejlődhet a Williams.

Nehézkes szezonkezdet és több ütközés után dobogós helyekkel zárta a 2014-es évet Felipe Massa, aki két év kihagyás után először tudott pole pozíciót is szerezni a Williamsnek. Massa az egyetlen pilóta volt az idén, aki nem gyári Mercedes versenyzőként az élről tudott rajtolni, és az utolsó futamon a győzelem is elérhető közelségbe került számára.

„Rengeteg dolog történt a szezon első szakaszában, amelyek miatt számos jó helyezést vesztettem el" – nyilatkozta a Globo Esporténak. „Nem úgy indult az év, ahogy szerettem volna, de végül egy rendkívül ütőképes autónk lett" – tette hozzá. „A bajnokság második felével elégedett vagyok, és nagyon lelkes is a következő szezon előtt. Úgy gondolom, jövőre jobb évünk és versenyképesebb autónk lehet, és a futamgyőzelmekért, sőt a bajnoki címért is harcba szállhatunk."

Massa a vb-győzelemről álmodik Forrás: Williams

Massa úgy véli, hogy jövőre is sikeresek lehetnek azok a csapatok, amelyek az idei szezon végén az élmezőnyben voltak, így 2015-ben szeretne úgy érkezni hazai futamára, hogy akár a végső győzelemre is legyen esélye.

„Már az utolsó idei versenyen is a győzelemért küzdöttem, ezért remélem, jövőre úgy érünk Interlagosba és Abu-Dzabiba, hogy még lesz esélyünk a bajnoki címre. Az elvárásaink magasak" – jelentette ki. „A szabályok viszont nem változnak sokat, ezért azt hiszem, hogy a csapatok, amelyeknek eddig versenyképes autójuk volt, továbbra is az lesz. Persze igaz az is, hogy az új autó és az új szezon mindig új alapokat teremt."

Mit ünnepel mindenki a 3. helyen?

Noha a Williams nagyon mélyről tért vissza az élmezőnybe, a csapatfőnök-helyettes Claire Williams szerint nem elégednek meg a jelenlegi helyzetükkel, és jövőre még tovább szeretnének fejlődni, hogy felvehessék a harcot a Mercedesszel is.

„Elégedettek vagyunk a 3. hellyel, de még van dolgunk bőven. Frank mindig azt kérdezi, miért ünnepli mindenki a 3. helyet? A győzelemért vagyunk itt! Ezért gondoskodnunk kell arról a télen, hogy folytatjuk a munkát, és előrelépünk. Remélhetőleg tudjuk csökkenteni a hátrányunkat a Mercedeshez képest, és az ellenfeleink nem fejlődnek annyit, mint mi, így jövőre versenyre kelhetünk velük" – idézte Williamst az Autosport.

A győzni akarás mellett Williams azonban nem felejtette el, honnan jöttek, ezért elismerte, hogy a csapat számára az előző évek gyenge eredményei után fontos mérföldkő volt visszatérniük a legjobbak közé, ráadásul tartósan.

„Ez mindenki szerint látványos előrelépés volt, amire büszkék vagyunk. Kemény munka és sok szorgalom kellett hozzá, nem csak a szerencsén múlt. Nagyon fontos, hogy a sikerünk fenntartható volt, nem csupán egy-két versenyig jött nekünk a lépés. Kiegyensúlyozottak voltunk, és tudjuk, hogy ez elengedhetetlen, ha még többre akarjuk vinni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!