Vágólapra másolva!
Mindkét versenyzőt kritizálta Bernie Ecclestone, aki szerint a Mercedes versenyzőinek házon belüli csatája nélkül már Silverstone-ban eldőlt volna a világbajnoki cím sorsa. A Ferrari teljesítményét elkeserítőnek tartja.

Bernie Ecclestone is beszállt azok táborába, akik idei gyengébb teljesítményét látva bírálták Sebastian Vettelt. A Forma-1 nagyura szerint nem megfelelően kezelte, hogy idén alulmaradt Daniel Ricciardóval szemben.

„Én Sebastian nagy rajongója vagyok, de kicsit csalódás volt a hozzáállása, amely szerintem megváltozott" – írta Ecclestone a hivatalos F1-es évkönyv előszavában. „Úgy viselkedik, mint aki beletörődött, hogy legyőzték, pedig ez nem jellemző a mentalitására. Harcos típus, még backgammonban sem szeret veszíteni. Sajnos tőlem mindig kikap benne..."

Ecclestone szerint Vettel és Alonso is feladta egy kicsit Forrás: AFP

Ecclestone az idei szezon során végképp válságba jutott Ferrarit is szóba hozta, és Fernando Alonso kapcsán párhuzamot vont az éppen oda szerződő Vettel 2014-es idényével. „A Ferrari elkeserítő, valahol teljesen elvesztették a fonalat. Fernando a szezon felénél kicsit olyanná vált, mint Sebastian, úgyhogy benne is csalódtam valamelyest."

A Mercedes háziversenye mentette meg a szezont

A brit üzletember az idén már többször kritizálta az F1 jelenlegi állapotát, de a szezon végén úgy vélte, a bajnokság szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy a Mercedes menedzsmentje hagyta szabadon küzdeni két pilótáját, Lewis Hamiltont és Nico Rosberget.

„Ha nem lettünk volna olyan szerencsések, hogy Nico és Lewis versenyezhet egymással, vagy az egyikük teljes fölénybe kerül, a szezonnak már Silverstone-ban vége lett volna" – vélekedett. „Azt gondoltam, talán a Ferrari, a Red Bull vagy egy másik csapat az idény derekán utoléri őket, és végül ledolgoznak néhány pontot."

„Hihetetlenül nagy mázlink volt azzal, hogy így alakult a szezon. Az a két srác valóban versenyzett egymással, és csodálatos, hogy a Mercedes ezt engedte nekik. Enélkül szörnyen vacak bajnokság lett volna az idei."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!