Vágólapra másolva!

20 éve nem nézték ilyen kevesen az F1-et Németországban

A versenyeket évtizedek óta közvetítő RTL ezért fontolóra vette, hogy lemond a versenyek közvetítéséről.

Akár fizetős televízió-csatornára is átkerülhetnek a Forma-1-es közvetítések Németországban, miután a versenyeket évtizedek óta sugárzó RTL komolyan fontolóra vette, hogy meghosszabbítsa-e a 2015 végén lejáró szerződését.

Annak ellenére, hogy a 2014-es világbajnoki címre az utolsó futamig esélyes volt egy német pilóta, Nico Rosberg is, a Forma-1 egyik legfontosabb piacának számító országban jelentősen csökkent a futamok nézettsége. A csatorna szerint futamonként átlagosan egymillióval csökkent a nézőszám a 2013-as szezonhoz képest, és olyan gyenge értékeket mértek, amilyenre a Michael Schumacher első világbajnoki címét hozó 1994-es év óta nem volt példa.

Idén a helyszínen is jóval kevesebben látták a Német Nagydíjat Forrás: AFP

Az RTL jelenleg 50 millió eurót fizet idényenként az F1-es közvetítések jogáért, a csökkenő nézőszám miatt azonban meggondolhatják, hogy érdemes-e 2015 után is folytatni a versenyek sugárzását. „Még mindig 30 százalék a piaci részesedésünk" – mondta a csatorna szóvivője, Matthias Bolhofer. „Összességében azonban a nézőszám alakulása nem kielégítő."

A Sport Bild szerint a Forma-1-es közvetítések akár fizetős csatornára is átkerülhetnek Németországban, ami még inkább visszavetheti a sportág nézettségét. Az RTL egyébként úgy véli, az F1 népszerűsége elsősorban az "érthetetlen szabályok" miatt csökkent.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!