Vágólapra másolva!
Első F1-es világbajnoki címének 20. évfordulóját ünnepli a hétszeres világbajnok csütörtökön újrainduló weboldala. A továbbra is súlyos fejsérülései miatt kezelés alatt álló legenda a sportág történetének első német világbajnoka volt, majd minden idők legsikeresebb versenyzője lett. 

Miközben továbbra sincsenek bíztató hírek Michael Schumacher egészségi állapotával és esetleges felépülésével kapcsolatban, a német legenda menedzsmentje emléket készül állítani első, 1994-ben megszerzett világbajnoki címének. Ennek kapcsán 2014. november 13-án, 9 órakor megújul az egykori versenyző honlapját.

„Első világbajnoki címének 20. évfordulója alkalmából újraindítjuk Michael honlapját. Reméljük, hogy ezáltal otthont teremtünk számos rajongónak, akik a baleset óta is világszerte töretlenül szimpátiát sugároznak felé. Az újratervezett honlap számos fotót tartalmaz és történetet mesél el Michael páratlan pályafutásáról, valamint az összes versenyről adatokat és tényeket mutat be. Egy rajongói zónát is létrehoztunk, ahol Twitter-üzeneteket lehet küldeni" – áll Schumacher menedzsmentjének közleményében.

Újraindítják Schumacher honlapját Forrás: AFP/Olivier Hoslet

A későbbi hétszeres világbajnok egy Benetton-Forddal nyerte meg első címét 1994-ben. Ayrton Senna tragikus balesete után már a szezon elején a bajnokság egyértelmű esélyese lett, de technikai és sportszakmai szabálytalanságok miatti büntetések, valamint a Williams színeiben feljavuló Damon Hill teljesítménye révén a cím sorsa csak a szezon csak az utolsó futamán dőlt el.

Az adelaide-i utcai pályán Schumacher vezető helyen először a palánknak, majd Hill autójának ütközött, mindketten kiestek, így a német versenyző ünnepelhetett. 1994-es bajnoki címe után 1995-ben, majd a Ferrari színeiben 2000 és 2004 között sem talált legyőzőre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!