Vágólapra másolva!
Noha csak a bokszutcából vághat neki az austini futamnak, és nehéznek ígérkezik az előzés, reméli, hogy beverekedheti magát az első tíz közé. Daniel Ricciardo a dobogóra tör, amiért elsősorban a Williamseket kell legyőznie.

A Red Bull számára nem ígérkezett könnyűnek az USA Nagydíj, mivel eleve azzal a tudattal utaztak Austinba, hogy Sebastian Vettel autójába be kell szerelni egy hatodik, vadonatúj hajtásláncot, ami automatikusan azzal a büntetéssel jár, hogy a németnek a bokszutcából kell nekivágnia a futamnak.

A csapat emiatt eredetileg úgy tervezte, hogy Vettel részt sem vesz az időmérőn, ám végül meggondolták magukat, és mégis kiküldték egy rövid etapra. A címvédő - akinek egyetlen mért köre a 17. helyet eredményezte - bízik benne, hogy beverekedheti magát a pontszerzők közé. "A Mercedes mögött sűrűnek tűnik a mezőny" - állapította meg. "Nehéz megmondani, hogy a többi csapathoz képest hol állunk, de nem tűnik rossznak a helyzetünk."

"Szerintem a versenyen fentebb tudunk kapaszkodni, a versenytempónk látszólag rendben van. Mindazonáltal kemény feladat vár rám: nehéz lesz előzni, mivel nem ideális a csúcssebességünk. Reméljük, hogy sikerül szereznünk néhány pontot. A 7. hely jó eredmény lenne."

Forma-1, Red Bull, Sebastian Vettel, USA Nagydíj Forrás: Red Bull

A Red Bullnak az 5. helyről induló Daniel Ricciardo révén még a dobogóra is van sansza, de - ha a Mercedesekkel nem történik semmi - ehhez az ausztrálnak mindkét Williamsen át kellene lépnie valahogy. "Reálisan nézve a 3. helyért harcolunk" - nyilatkozta. "Egész jól sikerült a köröm, várom a holnapi napot. A rajtrács tisztább oldala remélhetőleg segít majd az indulásnál."

"Azt gondolom, hogy mi jobban bánunk a gumikkal, mint a Williamsek, de nekik magasabb a végsebességük, ami eltünteti ezt az előnyünket." Ricciardónak egyébként majdnem sikerült megelőznie Felipe Masát az időmérőn, ettől 39 ezred választotta el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!