Vágólapra másolva!
Menedzsere, Nicolas Todt szerint a brazilnak egyértelműen jót tett a váltás. Kedvez neki, hogy nyomás nélkül versenyezhet, és a politikai játszmákkal sem kell törődnie.

Felipe Massa szerződését nyolc idény után, a 2013-as év végén nem hosszabbította meg a Ferrari, ezért a brazil a Williamshez igazolt. Egy évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, hogy Massa jól jár a váltással, hiszen a Williams 2013-ban mindössze 5 pontot tudott összegyűjteni, és a 9. helyen végeztek a konstruktőri bajnokságban. Idén azonban a Mercedes-motorral óriásit javult a formájuk, és jelenleg a Ferrarit megelőzve a tabella 3. helyén állnak.

Noha a Williamsnél eddig Valtteri Bottas bizonyult eredményesebbnek, Massa menedzsere szerint a brazil így is sokkal jobban érzi magát, mint a Ferrarinál, ahol az elmúlt éveket Fernando Alonso árnyékában töltötte. „Ha az emberre figyelnek, és érzi, hogy szükség van rá, akkor megváltozik az élete" – mondta Nicolas Todt az Auto Hebdónak. „A Ferrarinál ez nem volt mindig így."

Massa a Brazil Nagydíjon is dobogóra állhatott Forrás: AFP

„Végre újra egy jó autót vezethet, és ez még jobban motiválja" – tette hozzá a francia, aki elismerte, hogy az idény első fele nem alakult fényesen Massa számára. „A körülmények gyakran nem könnyítették meg a pontszerzést. Nem balszerencséről beszélek, hanem nehéz körülményekről. Az idény második fele viszont nagyon jól sikerült."

Todt azt állítja, Massát Bottas eredményei sem zavarják. „Épp ellenkezőleg – legalább láthatta, hogy egy jó autóval, egy jó csapatban versenyezhet, és ez csak ösztönözte őt" – magyarázta a menedzser, aki hozzátette: a 33 éves Massa tudja, hogy már nem húzhat le sok szezont az F1-ben, ezért minden lehetőséget megragad a jó szereplésre.

„Ritkán láttam ennél boldogabbnak. A Williams egy remek brit csapat, de úgy látom, hogy jobban szeretnek nyomás és politikai játszmák nélkül versenyezni. Ez Felipének is jót tesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!