Vágólapra másolva!
Spanyol lapértesülések szerint a Santander kitart a Ferrari mellett akkor is, ha Fernando Alonso távozik tőlük, de a spanyol bankcsoport a McLarennél is a kétszeres világbajnok támogatója lehet. Alonso korábbi szponzorával, a Telefonicával is kapcsolatban állhat. 

A pilótapiacon igen, de a szponzorok körében nem feltétlenül hoz nagy átrendeződést Fernando Alonso egyre valószínűbb átigazolása a Ferraritól a McLarenhez. A Marca értesülései szerint a kétszeres világbajnok 2010-es szerződtetésekor a Ferrarihoz érkező Santander akkor is kitölti a Scuderiával 2017-ig érvényes együttműködését, ha Alonso úgy dönt, máshol folytatja a pályafutását.

A helyi sportnapilap úgy tudja, hogy Alonso korábbi főtámogatójával, a Telefonicával is kapcsolatban áll, miközben egy, a McLarennél dolgozó bennfentes szerint „nagyon keményen" tárgyal a wokingi csapattal. A svájci Blick úgy tudja, hogy a főbb részletekről a felek már az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban megállapodtak, és Alonso 2 évre köteleződhet el, további opcióval 2017-re.

A Santander 2007-ben lépett be a Forma-1-be, amikor Alonso először szerződött a McLarenhez, majd követték a spanyolt a Ferrarihoz is, miközben – bár csökkenő mértékben, de – a wokingi csapatnál is fenntartották megjelenésüket. A Blick arról számolt be, hogy Austinban a Santander képviselői többször is tárgyaltak a McLarennel. A vállalat korábbi elnöke, az F1-es részvételt is kezdeményező Emilio Botin szeptemberben hunyt el, a helyét a lánya vette át a bank élén.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!