Vágólapra másolva!
Már a táskámban van, viccelődött a szingapúri időmérőre utalva. Ő és Hamilton is meglepődött, hogy a Mercedesnek mekkora fölénye volt a Japán Nagydíj pénteki edzésnapján.

Miután több mint egy másodperces előnnyel nyerték meg a Japán Nagydíj péntek délutáni szabadedzését, a Mercedes versenyzői, akik egymással harcolnak a világbajnoki címért, elismerték, hogy meglepte őket az autójuk tempója.

„Igen. Pályáról pályára változik a helyzet, ezt nem igazán értem" – mondta Lewis Hamilton. „Elképesztő, hogy ez a csapat mit ért el. Fantasztikus, hogy ennyire ütőképesek vagyunk a leszorítóerő szempontjából legigényesebb pályák egyikén. Az autóm délelőtt nem tűnt túl pengének, az opciós gumikon viszont nagyon jól ment."

Hamilton úgy vert 0,240 másodpercet Nico Rosbergre is, hogy a leggyorsabbnak ígérkező körét elpazarolta a lágyabb keverékű gumikon, amikor a második Degnerből kigyorsítva hibázott.

Rosberg bő 2 tizeddel volt lassabb Hamiltonnál Forrás: AFP/Yuriko Nakao

„Az első szektor nagyon jól alakult az új gumikkal, de a hátsókat olyan durva terhelés éri ott, hogy valószínűleg túl sokat kivettem belőlük" – magyarázta a brit, aki csak a pálya középső részében volt lassabb Rosbergnél. „A 9-es kanyarban kipörögtek a kerekeim, és kis híján kicsúsztam. Az autóm először kifarolt az egyik irányba, és amikor megfogtam, átcsapott a másikba, úgyhogy majdnem a falnak ütköztem."

Hamilton, aki még sohasem rajtolhatott a pole-ból, és nem is nyert Szuzukában, elismerte, hogy száraz időt remél, bár arra kevés esély van. Rosberg legutóbb, Szingapúrban mindössze 7 ezredmásodperccel kapott ki tőle az időmérőn, de most viccelődve azt állította, ez nem fog előfordulni többé. „Szingapúrból elutazva megtaláltam azt a hét ezredet, itt vannak a táskámban, úgyhogy nem aggódok!" – mondta a Sky Sportsnak.

Csapattársához hasonlóan Rosberg is meglepődött a Mercedes előnyén. „Az autónk mindenben jó – egy körön és a hosszú etapokon is" – ismerte el. „A csapat tényleg nagyszerű autót hozott ide, ezt nagyszerű látni. Szerintem ez a pálya illik hozzánk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!