Vágólapra másolva!
Miután vereséget szenvedett tőle az Orosz Nagydíj időmérőjén, a német versenyző elismerte, hogy a csapattársa egész hétvégén gyorsabb volt. Hamilton nem vár egysíkú küzdelmet.

Lewis Hamilton az elmúlt négy versenyből már a harmadikra szerezte meg a pole pozíciót, amikor kereken 2 tizedmásodpercet vert mercedeses csapattársára, Nico Rosbergre az első Orosz Nagydíj szombati időmérő edzésén. Ezzel esélyt kapott rá, hogy vasárnap tovább növelje már most is 10 pontos előnyét a világbajnoki összetettben.

Ám Hamilton sikere a Q3-ban csak kevésen múlt: a döntő fordulóban még Valtteri Bottas vezetett a második mérési pontnál, de ő az utolsó kanyarban kisodródott, így csak 3. lett. „Ez nem volt éppen a legkönnyebb időmérő" – ismerte el Hamilton. „A másik két srác elég erősnek tűnt, és valamiért nem ment annyira egyszerűen összerakni egy kört, mint a szabadedzéseken."

Bár Szocsiban egész hétvégén ő volt a gyorsabb, Hamilton nem nyugodt a győzelme felől. „Holnap nehéz dolgom lesz, mert az első kanyarig hosszú az út. Meglátjuk, mi lesz" – mondta. Az aggodalma nem alaptalan, mert az ívelt célegyenes végén a GP2-es és GP3-as verseny rajtjánál is káosz alakult ki, sokan lemenekültek a bukótérbe.

Rosberg eddig nem tudja tartani a lépést Hamiltonnal Szocsiban Forrás: Daimler

Rosberg is a rajt utáni pillanatokra alapozta a győzelmi reményeit. „Az első kanyar nagyszerű lehetőség lesz. Utána viszont..." – célzott a várható előzési nehézségekre, valamint arra, hogy Szocsiban eddig nem tudta tartani a lépést a csapattársával. „Lewis ma egyszerűen gyorsabb volt, úgyhogy holnap muszáj lesz jól rajtolnom. Az első sor jó hely."

Mivel a csekély gumikopás miatt várhatóan egyetlen kerékcsere is elég lesz a táv teljesítéséhez, a csapatok stratégiai mozgástere nem ígérkezik nagynak, Hamilton mégsem számít monoton versenyre. „Hosszú egyenesek vannak, ahol a DRS-szel közelről lehet követni másokat, és a pálya is széles" – mutatott rá. „Ezért ez az elmúlt időszak egyik jobb futama lehet."

Ha vasárnap legalább 25 pontot szerez, a Mercedes már Szocsiban bebiztosítja magának a konstruktőri vb-címet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!