Vágólapra másolva!
Az elnök vasárnap kilátogat az Orosz Nagydíj helyszínére, ezért az F1-ben korábban sosem látott biztonsági intézkedések lépnek életbe. A televíziós közvetítéseket is megzavarhatja Putyin látogatása.

A Forma-1 történetének első Orosz Nagydíja fontos esemény az ország életében, olyannyira, hogy vasárnap az elnök Vlagyimir Putyin is kilátogat majd a verseny helyszínére, Szocsiba. Az ukrán válság okozta feszült politikai helyzetben az egész hétvégén szokatlanul szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben a nagydíj helyszínén, Putyin látogatása miatt pedig minden eddiginél erősebb lesz a védelem.

Szocsiban egész hétvégén fegyveres őrök vigyáznak a biztonságra, a paddockba történő bejutáshoz pedig szinte olyan ellenőrzéseken kell átesni, mint a repülőtereken. Vasárnap még magasabb szintre emelik majd a biztonsági intézkedéseke. Amikor például Putyin a pálya főépületében tartózkodik, minden ablakot elsötétítenek majd, ezzel is védve az elnököt a merénylőktől.

Vasárnap extrém biztonsági intézkedések lépnek életbe a szocsi pálya egész területén Forrás: AFP

A német Bild úgy tudja, az elnök látogatása még a televíziós közvetítéseket és a csapatrádiókat is megzavarhatja. Putyin biztonsági személyzete átkódolja majd a rádiófrekvenciákat, amivel a potenciális bombatámadásokat próbálják megelőzni, az intézkedés azonban az élőképes közvetítést és a rádióadókat is ideiglenesen működésképtelenné teheti.

A tévéközvetítéseket a potenciális légitámadások ellen hozott intézkedések is megzavarhatják, az operatőröket pedig arra kérték, hogy ne készítsenek túl közeli felvételeket se Puytinról, se a szintén a helyszínen tartózkodó bahreini királyról. Putyin a tervek szerint a rajtrácson is tesz majd egy sétát a verseny előtt, ami az ott dolgozó riporterek munkáját is megnehezítheti.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!