Élő:
Vágólapra másolva!
Az Orosz Nagydíj időmérőjén nem voltak igazán gyorsak, Alonso szerint a verseny már az elején eldőlhet.

Fernando Alonso, aki a 8. helyen végzett az Orosz Nagydíj időmérő edzésén, de Kevin Magnussen váltócsere miatti büntetése révén a 7. kockából fog rajtolni vasárnap, úgy érzi, a verseny már az elején eldőlhet.

„A tapadás itt körről körre javul, és az is az egyetlen kiállás felé tolja a taktikákat, hogy a bokszutcai sebességkorlátozást 60 km/ó-ra csökkentették" – mondta. „Még ha a Safety Car kicsit fel is dobhatja a küzdelmet, szerintem a rajtnál és az első kanyarban eldőlhet a verseny, amelynek az elejére ezért a lehető legjobban fel kell készülnünk."

Alonso elismerte, hogy a Ferrari Szocsiban kevésbé volt ütőképes, mint az előző pályákon. „Pedig az autónk tűrhetően megy, és a beállításokon szinte semmit nem változtattunk" – tette hozzá. „Nem emelhetünk ki semmilyen gyenge pontot, mert a pálya összes szektorában veszítünk időt. Egyszerűen az az igazság, hogy az autók, amelyek előttünk végeztek, gyorsabbak nálunk."

Alonso nem volt kivékülve a Ferrari tempójával Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Kimi Räikkönen ezúttal csupán 62 ezredmásodperccel maradt le a csapattársától, amit a tegnapi szabadedzések vergődéséhez képest jelentős előrelépésként értékelt. „A nehéz péntek után ma jobban alakultak a dolgok. Az autónk az elvégzett módosításoknak köszönhetően gyorsabb lett, jó volt a tempónk" – vélte. „Azt persze nem állíthatjuk, hogy ott kötöttünk ki, ahol szerettünk volna, de a hétvége kezdetéhez mérten sokat fejlődtünk, ezért a versennyel kapcsolatban magabiztos vagyok."

„Ma nem volt könnyű összerakni egy gyors kört, mert küszködtem az autó elejével, különösen az utolsó szektorban" – tette hozzá a finn, aki a 8. helyről vághat majd neki az Orosz Nagydíjnak.

A közeli falak miatt szinte biztosan szerephez fog jutni a versenyen a Safety Car a Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry szerint is. A csapatnak ez kapóra jöhet a Williams elleni harcban, hiszen egyelőre 23 ponttal le vannak maradva a konstruktőri 3. helyezett grove-i istállótól.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!