Vágólapra másolva!
A német örül, hogy végre problémák nélkül átvészelte a pénteki edzésnapot. Ricciardo egy motorhiba miatt veszített időt Monzában, de biztos benne, hogy szombatra javulni tud.

A legutóbbi két versenyen diadalmaskodó Red Bull az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzésein nem tűnt kifejezetten erősnek, azonban mindkét versenyző egyetért abban, hogy szombatra sokat javulhatnak. Monzában mindkét gyakorláson Sebastian Vettel volt a gyorsabb, aki a 6. és 7. helyeket tudta megszerezni, míg a délelőtt egy motorhiba miatt időt veszítő Daniel Ricciardo először a 16., majd a 10. lett.

Vettel az edzések után elsősorban annak örült, hogy számos megbízhatósági probléma után Monzában végre problémamentes pénteket tudhat maga mögött. „Jó napunk volt - semmilyen nehézséggel nem szembesültünk, és sok kört sikerült futnunk. Ez pénteken nagyon fontos, hiszen az itt szerzett adatokra építhetünk a hétvége hátralévő részében" – magyarázta a négyszeres világbajnok, aki elégedett volt a gumik viselkedésével.

„Az abroncsok nagyon jól bírták, ezért egykiállásos versenyre számítok vasárnap, de majd meglátjuk, mi történik" – mondta. „Szerintem néhányan küszködtek azzal, hogy működésre bírják őket, de holnap könnyebb dolgunk lesz, mert melegebb időre számítunk, és addigra több gumi kerül a pályára."

Vettel mindkét edzésen gyorsabb volt csapattársánál Forrás: AFP

Vettel az Olasz Nagydíjra ismét új kasztnit kapott, és viszonylag elégedetten beszélt róla. „Azt nem mondhatnám, hogy egy teljesen más autóról beszélhetünk, de úgy éreztem, ma kicsit jobban uralni tudtam" – vélekedett.

Ricciardo a legjobb öt közé vágyik

Ricciardo sajnálta, hogy a délelőtti edzést nem tudta teljes mértékben kihasználni, de hálás volt a csapatának, amiért délutánra megjavították az autóját. „Végül ki sem kellett cserélnünk a motort, a srácok megoldották a problémát" – mondta. „Jobb, hogy pénteken történt ez, mintha a hétvége későbbi szakaszában szembesültünk volna a hibával. Kicsit sok időbe telt, mire megjavítottuk, de végül sikerült. Holnapra elvileg minden rendben lesz."

Az ausztrál nem tagadta, hogy nem volt elégedett a pénteki eredményeivel, de nem szeretne túl nagy jelentőséget tulajdonítani a szabadedzéseknek. „Nyilvánvalóan szerettem volna előrébb végezni, de szerintem holnap közelebb kerülhetünk az élmezőnyhöz" – nyilatkozta. „A Mercedes persze gyors lesz, de ha az időmérőn sikerül az első 5 hely valamelyikén végeznünk, akkor esélyünk lehet egy jó versenyre."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!