Vágólapra másolva!
A szingapúri sikere után sem könnyebbült meg, hiszen Rosberg esete is azt mutatja, milyen hamar változhat a helyzet a világbajnokságban. Erőt merít abból, hogy az édesapja mellette van a versenyeken.

Lewis Hamilton 22 pontos hátránnyal vágott neki a Szingapúri Nagydíjnak, de futamgyőzelme után 3 pontos előnnyel távozott, miután Nico Rosberg műszaki hiba miatt feladta a versenyt. A brit május óta először vezeti a tabellát, és a legutóbbi két versenyen a pole pozíciót és a győzelmet is bezsebelte. Emiatt sokan úgy gondolják, most ő számít a bajnoki cím legfőbb esélyesének, de Hamilton elmondta, egyáltalán nem nyugtatta meg a szingapúri eredmény.

„Jelenleg nem érzem, hogy megkönnyebbültem volna" – idézi az Autosport Hamiltont, aki tisztában van vele, hogy akár a következő futamon ismét nagy hátrányba kerülhet. „Egész évben hátrányban voltam, és azért kellett harcolnom, hogy felzárkózzak. Most viszont hirtelen eltűnt a hátrányom – és tudom, hogy ez fordítva is megtörténhet."

Hamilton elmondta, a versenyekre való felkészülésnél soha nem számol azzal, hogy csapattársa esetleg feladja a futamot. „Azzal a céllal jöttem ide, hogy 7 pontot ledolgozzak a hátrányomból" – utalt az első és második helyezés közötti pontkülönbségre. „Végül 25 ponttal szereztem többet, ami kicsit megváltoztatta a helyzetet, de a következő versenynek is úgy vágok neki, hogy 7 ponttal szeretném növelni az előnyömet. Ilyen hozzáállással fogok versenyezni."

Hamilton a jó formája ellenére nem bízza el magát Forrás: AFP

A 2008-as világbajnok azon sem szívesen gondolkozik, hogy az utóbbi versenyeken mutatott formájuk alapján ő van-e nagyobb lendületben a Mercedes pilótái közül. „Lehet, hogy ez egy jó széria kezdete, de általában nem gondolkozom ilyesmin, hiszen a lendület pillanatok alatt megtörhet" – magyarázta. „Nicónak is voltak jó eredményei, és ezzel lendületbe került, de egy kiesés mindent megváltoztathat."

„Nem tudhatjuk, mi történik ezek után. Most egyszerűen csak örülök, hogy újra a legjobb formámat nyújtom: pole pozíciókat szerzek, és a versenyekből is kihozom a maximumot" – tette hozzá.

Segít a család

Hamilton elmondta, a családja támogatása rengeteget segít neki a bajnoki küzdelemben. Idén számos versenyre, így Szingapúrba is elkísérte az édesapja, aki korábban a menedzsereként dolgozott, manapság viszont csak apaként áll a fia mellett. „Beragyogja a hétvégémet, hogy mellettem van a családom" – mondta. „Évekkel ezelőtt, amikor apám még a menedzserem volt, alig vártam, hogy egyszerűen csak apaként legyen mellettem."

A brit nem tagadja, amikor apja egy időre háttérbe vonult, hiányzott neki a jelenléte. „Az első versenyemen is ott volt, amikor 8 éves voltam" – emlékezett vissza a Szingapúri Nagydíj után. „Ma azt mondta, úgy érezte, mintha megint 8 éves lennék, és egy gokartversenyen nézne engem."

„Nem tudom, apám mit gondolt, amikor elkezdtünk versenyezni. Jó voltam, de nem hiszem, hogy gondolta volna, hogy 20 évvel később megnyerem a Szingapúri Nagydíjat" – tette hozzá. „Négy munkát vállalt azért, hogy összeszedje a pénzt egy ócska gokartra. A világ legrégibb gokartja volt, ezért át kellett festenie, és vissza kellett hajlítgatnia az eredeti formájába. Az összes pénzt a gumikra költöttük, ezért benzint is nehéz volt szerezni. Hihetetlenül büszke vagyok a családomra, hiszen ilyen nehézségeken kellett keresztülmennünk, de mégis felértünk a csúcsra."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!