Vágólapra másolva!
A csapat számára mindegy, hogy Hamilton vagy Rosberg szerzi meg az egyéni világbajnoki címet. Ütközhetnek is - a lényeg az, hogy a konstruktőrök között ők legyen az elsők, és kívülállók ne szólhassanak bele az egyéni küzdelembe.

A Mercedes főhadiszállásán tanácskozást tartottak a múlt héten, hogy rendezzék a helyzetet Lewis Hamilton és Nico Rosberg spái ütközése után, amit a jelek szerint sikerült elérniük. Niki Lauda, a csapat ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója megerősítette a korábban elhangzottakat, miszerint a menedzsment ezután sem húzza szorosabbra a gyeplőt a versenyzőkön, továbbra is szabadon harcolhatnak egymással.

"Nem lesznek csapatutasítások, csupán felhívásokra lehet szükség" - idézte Laudát az Auto Motor und Sport. "Amíg el tudjuk kerülni, hogy kettejük csatája veszélyeztesse a csapat sikerét, nem fogunk közbeavatkozni."

"Ehhez viszont az kell, hogy a versenyzők a rendelkezésükre álló szabadsággal felelősségteljesen bánjanak" - figyelmeztetett. "Számunkra az a legfontosabb, hogy ne veszítsék el a tiszteletet egymással, valamint a csapattal szemben."

Hamilton és Rosberg ütközhet - csak a Mercedes vb-győzelmét nem sodorhatják veszélybe Forrás: Daimler

A Mercedesnek ugyanis az elsődleges célja az, hogy bezsebelje történetének első világbajnoki címét a csapatok között, és a fontossági sorrendben csak utána következik az egyéni elsőség. "A lehető leghamarabb meg kell szereznünk a konstruktőri vb-címet, utána pedig biztosítanunk kell, hogy csak a Mercedes versenyzőinek egyike lehessen a világbajnok" - közölte Lauda.

"A konstruktőri vb-cím megkaparintásával teljesül az első cél. Ha a dupla pontokkal sem szólhat közbe harmadik fél az egyéni vb-címért folyó harcba Abu-dzabiban, a versenyzőink teljesen szabad kezet kapnak. Akár alkatrészek is repkedhetnek. Nekünk mindegy, hogy végül melyikük lesz a világbajnok."

Hamiltonra és Rosbergre a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo jelenheti a legnagyobb fenyegetést, bár az ausztrálon kívül nincsenek sokan a sportág szereplői között, akik hisznek benne, hogy a Mercedes párosán kívül bárki másnak lehet még esélye a vb-címre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!