Vágólapra másolva!
Az Olasz Nagydíj második szabadedzésén csak a Mercedesek tudták megelőzni őket, és mindkét versenyző elégedett volt az autójával. Ennek ellenére tudják, hogy a pénteki eredmények még nem mérvadóak.

A Ferrari a hazai versenye előtt óvatosan nyilatkozott az esélyeiről, arra számítottak, hogy a monzai pályán nehéz lesz jó teljesítményt nyújtaniuk. A hosszú egyenesekkel tűzdelt, rendkívül gyors pályán ugyanis a Mercedes motoros autók lényegesebben esélyesebbnek számítanak, ennek ellenére a péntek délutáni szabadedzésen csak a németek két gyári autója tudta megelőzni Kimi Räikkönent és Fernando Alonsót. A finn ráadásul a szokásosnál sokkal közelebb került a Mercedesekhez, az élen végző Nico Rosberghez képest is csak 1 tized volt a lemaradása.

„Nagyon sűrű napunk volt, de pozitívan alakult" – nyilatkozta az edzések után az elégedett Räikkönen. „Mindkét edzésnek sikerült kihasználnunk az összes percét, és teljes mértékben elvégeztük a mai napra szánt feladatainkat."

Räikkönen elégedett az első monzai edzésnap után Forrás: AFP

A finn elmondta, délelőtt különböző aerodinamikai megoldásokat próbáltak ki, miközben a leszorítóerő optimális szintjét próbálták megtalálni. „Délután találtunk is egy köztes megoldást, amely mindkét gumikeveréken a legjobb eredményt hozta" – magyarázta. „A kemény és a közepes abroncsok között körülbelül akkora a különbség, mint amire számítottunk – a lágyabb keverék jobban viselkedik, de a vezethetőség szempontjából a kemény gumik sem voltak rosszak."

A délutáni edzést a 3 tizedes lemaradással a 4. helyen záró Alonso elmondta, a Ferrari „sokkal jobban" teljesített pénteken, mint amire előzetesen számítottak. „Összességében elégedett vagyok a beállításokon és a gumikon végzett munkával – különösen annak a köridőnek örültem, amit magas üzemanyagszinttel sikerült futnom" – mondta. "Persze reálisan kell néznünk az esélyeinket - pénteken még nem igazán tudhatjuk, hogy állunk a többiekhez képest."

„Az edzés vége felé aggódtunk, mert azt hittük, valami probléma van az autónkkal. Ezért elővigyázatosságból kihajtottam még egy körre, de mindent rendben találtunk" – árulta el Alonso. „Most már a holnapi napra készülünk, és reméljük, hogy örömet tudunk szerezni a szurkolónkat, akik már ma is biztattak minket a lelátókról."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!