Vágólapra másolva!
„Fél órája beszéltem Mr. Montezemolóval” – válaszolta sejtelmesen Marco Mattiacci, amikor a vállalat menedzsmentjének feltételezett drámai átszervezésével kapcsolatban kérdeztük, de azt nem árulta el, hogy miről.

Az Olasz Nagydíj hétvégéjén felröppent híresztelést, amely szerint a Ferrari menedzsmentjét teljesen átszervezik, és még a cég elnöke, Luca di Montezemolo is lemond, a csapat részéről hallgatás fogadta. Amikor az Origo GPhírek Monzában arról kérdezte, hogy van-e igazságtartalma, Marco Mattiacci kétértelmű választ adott, pletykának minősítve, de egyértelműen nem is cáfolva a hírt.

„Nem fogok részletesen foglalkozni vele. Pletykákat nem kommentálok, van sok más dolgom is" – mondta. „Alig félórával ezelőtt beszéltem Mr. Montezemolóval. Rengeteg a teendőm, az íróasztalom tele van. Ráadásul a híresztelésekre még reagálni is nehezemre esik."

Ennek ellenére több forrás is azt állítja, hogy Montezemolo távozni fog, a csapatfőnöki posztra csak idén áprilisban kinevezett Mattiacci foglalja el a helyét, az F1-es istállót pedig nem más, mint Ross Brawn irányítja majd.

Monzában Montezemolo táozásáról suttognak Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Nem kizárt, hogy mindez összefügg Fernando Alonso távozási szándékával, amelyről egyelőre szintén csak pletykálnak. Az elmúlt évek során a Ferrari vezérkarának jelentős része lecserélődött, mégsem lettek eredményesebbek, és a ma már a Mercedesnél dolgozó ex-technikai igazgató, Aldo Costa nemrég Montezemolót tette felelőssé a hibás döntésekért, illetve a „vízió hiányáért." Régóta beszédtéma, hogy végre neki is vállalnia kellene a felelősséget.

„Fogalmam sincs, én is csak a pletykákat hallottam" – mondta Alonso. „Ha egy napon tényleg távozna, majd beszélhetünk róla, de ez teljesen új helyzetet jelentene."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!