Vágólapra másolva!
A Toro Rossókhoz hasonlóan a garázsban maradt a silverstone-i Q3 végén, amikor a pálya utolsó szektora az eső ellenére felszáradt. Szerinte Vettel is csak kényszerből ment ki, de a jutalma a 2. rajtkocka lett.

Felemásan alakult a Brit Nagydíj időmérője a Red Bull számára: míg Sebastian Vettel a szepangi eredményét megismételve elhódította a 2. rajtkockát, Daniel Ricciardo a Q3-ban rosszul taktikázott, ezért annak ellenére be kellett érnie a 8. hellyel, hogy néhány perccel a leintés előtt még negyedik volt.

Akárcsak Lewis Hamiltont és a Toro Rossót, őt is az tévesztette meg, hogy a Q3 közepén megint rákezdett az eső. Ricciardo azt hitte, a hajrában már úgysem lehet javítani, ezért a garázsban maradt, ám meglepetésére öten is sokkal jobb időt futottak – köztük a csapattársa. A nem várt fordulat oka az volt, hogy a pálya utolsó szektorában nem esett, ezért az zavartalanul tovább száradt a Q3 eleje óta.

„Tényleg azt hittük, hogy a pálya nem lesz gyorsabb. Vettel is csak azért ment ki rá, mert előzőleg nem volt mért köre" – mondta az egyéni összetett 3. helyén álló ausztrál. „Gondolom, muszáj tanulnunk az esetből. Teljesen megdöbbentett, hogy a végén mennyivel gyorsabban lehetett menni, az aszfalt sokkal hamarabb száradt fel, mint vártam."

Vettel a Q1-ből csak a 16. helyen jutott továvv Forrás: Red Bull

Vettel a Q3 végén valóban kénytelen volt kihajtani a bokszból a kedvezőtlennek tűnő időjárási körülmények ellenére is, mert az első körének az etap elején a többieknél később vágott neki, és közben eleredt az eső, ezért azt be sem fejezte.

„A Q1-ben és a Q2-ben is necces volt a helyzet, mert az időjárás miatt későn hajtottunk pályára" – mondta a címvédő, aki az első fordulóból csak az utolsó, 16. helyen jutott tovább. „Ilyen körülmények között nehéz felmérni, hogy mennyire lehet nyomni a gázt, hiszen az ismeretlenbe kell vezetnünk. A felvezető körben érzékeltem, hogy hol nedves az aszfalt, és tudtam, hogy fel fog száradni, de kockáztatni nyilván annak megfelelően kell, hogy pontosan mennyivel lesz szárazabb."

A Red Bullt irányító Christian Horner elnézést kért Ricciardótól a taktikai hibáért, ugyamakkor hozzátette: „Mivel mindkét autónk a megkeveredett rajtrács elejében van, holnap remélhetőleg eredményes versenyünk lehet."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!