Vágólapra másolva!
Miután az osztrákok új alapokra helyezték a kapcsolatukat a Renault-val, Helmut Marko arra számít, hogy a következő szezon alatt lesznek egyenrangú ellenfelei a Mercedesnek. Vettel nem reménykedik győzelemben hazai versenyén, de az is elégedettséggel tölti el, ha a legtöbbet tudja kihozni magából.

Miután a Renault az Osztrák Nagydíjon kemény kritikát kapott a teljesítményüket „elfogadhatatlannak” minősítő Red Bulltól, a felek a silverstone-i versenyhétvége után hosszú megbeszélést tartottak, és Helmut Marko szerint „új alapokra helyezték a kapcsolatukat”. Az osztrákok tanácsadója szerint minden adott ahhoz, hogy az idei gyengélkedés után visszatérjenek a mezőny élére, ehhez azonban a motorgyártó és az istálló szoros együttműködésére van szükség.

„Egyetértünk abban, hogy még egyáltalán nem feszegetjük a jelenlegi motorunk teljesítményének határait. Számos területen tudunk javítani rajta, még a befagyasztásra vonatkozó szabályok mellett is” – magyarázta Marko. „A hétfői napot egy megbeszéléssel kezdtük, és elfogadtunk néhány intézkedést, amelyeket már a következő hetekben bevezetünk majd.”

A Red Bull hisz benne, hogy újra feljuthatnak a csúcsra a Renault-val Forrás: AFP


Marko tisztában van vele, hogy a Red Bull nem fog hirtelen nagyot fejlődni, de bízik benne, hogy folyamatos javulással végül befoghatják az idei szezont uraló Mercedest. „A 2015-ös idény közben szeretnénk egy szintre kerülni a Mercedesszel” – mondta az osztrák, aki hozzátette, a Renault-nál a megbízhatóság és a teljesítmény javításán is gőzerővel dolgoznak. „Mindkét fél tudja, mi az, ami lehetséges számunkra, és mindent megteszünk azért, hogy ezt el is érjük.”

Az elmúlt négy évben bajnoki címet nyerő Sebastian Vettel mindenesetre felkészült rá, hogy idén nem esélyesként érkezik meg hazai versenyére, a Német Nagydíjra. Vettel a győzelmet kizártnak tartja, hiszen „a Mercedes nagyon, nagyon erős”, egy dobogós hellyel azonban megörvendeztetné a szurkolóit. A címvédő egyébként elmondta, a 2014-es idényben is ugyanolyan motivált, mint az elmúlt években.

„Nem lehetünk mindig a legjobbak – annyit azonban megtehetünk, hogy mindig a legjobbat hozzuk ki önmagunkból. Annyi történt, hogy idén a többiek jobb munkát végeztek nálunk” – nyilatkozta a német, aki Markóhoz hasonlóan viszonylag lassú, de folyamatos fejlődést vár az istállótól. „Sok kis lépésről van szó, nem pedig egy nagyról” – magyarázta. „Nyilvánvalóan nagyon keményen kell dolgoznunk érte, de legalább még nagyobb lesz az öröm, ha újra sikeresek leszünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!