Vágólapra másolva!
Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyi időre. Toto Wolff csapatfőnök kiemelte, hogy a csapatnál 2010 óta versenyző Rosberg sokat tett a Mercedes fejlődéséért.

Nico Rosberg szerződése az idény végéig volt érvényes a Mercedesszel, de a csapat szerdán bejelentette, hogy a felek megállapodtak a meghosszabbításáról - hogy pontosan meddig, azt nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit közöltek, hogy többéves szerződést kötöttek.

"Nagyon büszke vagyok rá, hogy a modern kor Forma-1-es Ezüstnyilát vezethetem. Németként különleges számomra a Mercedes-Benz öröksége, és örömmel képviselem a világ legjobb autóvállalatát" - mondta a tabellát vezető Rosberg. "Nehéz úton jutottunk el idáig, de mindenki megőrizte a hitét, és a Mercedes-Benz fantasztikus támogatása révén most mi vezetjük az F1-es világbajnokságot."

"Nagyon várom a következő közös éveinket, amelyekben további győzelmeket fogunk megcélozni, illetve remélhetőleg a világbajnoki címeket."

Rosberg még évekig a Mercedesnél marad Forrás: AFP

A pályafutását a Williamsnél kezdő Rosberg 2010-ben csatlakozott az F1-be önálló csapatként visszatérő Mercedeshez, és az első győzelmüket ő aratta a 2012-es Kínai Nagydíjon. A 29 éves német pilóta idén harcolhat először reális eséllyel a világbajnoki címért, amelynek sorsa minden bizonnyal közte és csapattársa, Lewis Hamilton között fog eldőlni.

Fontos láncszem

A Brawn GP utódjaként létrejött Mercedes már az első idényében a vb-címet tűzte ki célul, de egy-egy fellángoláson kívül nem tudott megragadni a közvetlen élmezőnyben. Toto Wolff csapatfőnök kiemelte, hogy Rosberg rendkívül sokat tett hozzá az istálló lépésről lépésre megvalósított javulásához, melynek gyümölcseit idén arathatják le.

"Nagy szerepe volt a fejlődésben 2010 óta. A gyorsasága, elszántsága és összeszedettsége tiszta útmutatást adott, segített a csapat jó irányba terelésében. A 2014-es teljesítményével megmutatta a nagyvilágnak is, amit mi már tudtunk: egyike a Forma-1 legkiválóbb versenyzőinek" - mondta. "Az új szerződés megadja számunkra az oly fontos stabilitást és folytonosságot a jövőre."

A Bild úgy tudja, hogy Rosberg szerződését 2017 végéig hosszabbították meg, és a német összesen 55 millió eurót kaphat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!