Vágólapra másolva!
Mivel eltérő a vezetési stílusuk, úgy érzi, nem segít rajta, hogy tanulmányozhatja Rosberg hosszú etapját a Brit Nagydíj péntek délutáni szabadedzéséről. Egyébként elégedett volt az autójával, amíg meg nem állt.

Miután a Brit Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén 7 tizeddel elmaradt csapattársától, Nico Rosbergtől, Lewis Hamilton a délutánin 2 tizedes előnnyel megszerezte a vezetést. Amikor azonban a közepes gumikon nekivágott volna a hosszú etapjának, a motorja eddig a Mercedes számára is ismeretlen okból egyszerűen leállította magát.

Bár az istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint Hamilton ezzel nem vesztett sokat, mert nem az a motor volt az autójában, amit a versenyen használni fog, a brit versenyző úgy véli, a Rosberg által gyűjtött adatok az eltérő vezetési stílusuk miatt nem válnak hasznára. „Azokból nem tudom felmérni, hogy a gumik meddig tartanak ki, a beállításokat alul- vagy túlkormányzottság felé kell-e eltolni, játszani kell-e a fékerőelosztással, és melyik kanyaroknál célszerű elvenni a gázt (a kisebb fogyasztás érdekében)" – magyarázta Hamilton.

„Ez mind olyan részlet, amelyekre az edzés során derül fény. Ezek nélkül nagyon nehéznek ígérkezik a dolgom, de rendben leszek."

A Mercedes ma "inspirációként" beállította Juan-Manuel Fangio W196R Streamlinerét a garázsba Forrás: Mercedes

A 29 pontos hátrányban lévő Hamilton, aki abban reménykedett, hogy a hazai versenyén végre sima hétvégéje lesz, hozzátette: „Fogalmam sincs, hogy miért van ennyi baj az autómmal. Meg fogjuk javítani, de a hosszú etapra szükségem lett volna. Most nem tudom, mire számítsak a futamon." Saját honlapjának viszont azt állította, a gikszer nem fogja befolyásolni a szereplését. „Módosítunk a holnap délelőtti programomon, hogy bepótoljam a ma elvesztegetett időt, és egy hosszú etap teljesítése révén befejezzem a felkészülést a versenyre" – mondta.

Bár híresztelések szerint a Mercedes valamelyik versenyzője az Osztrák Nagydíj hétvégéjén úgy próbált eltitkolni információkat a csapattársa elől, hogy a telefonján keresztül, a WhatsApp alkalmazással osztotta meg azokat a mérnökével, Rosberg azt állította, minden nyíltan zajlik közöttük. „Azért uraljuk a pályát, mert hatékonyan dolgozunk együtt" – jelentette ki. „Természetesen van egy pont, amelyen túl (Hamilton) az ellenfelem, és onnantól igyekszem megtartani magamnak bizonyos trükköket, akárcsak ő."

„Mindketten előnyt próbálunk szerezni a másikkal szemben, de a csapat érdekeit soha nem tesszük kockára. Keskeny a határvonal."

Ami a Mercedes silverstone-i kilátásait illeti, Rosberg bizakodó volt. „Nagyon gyorsnak tűnünk ezen a pályán, és a délutáni edzés végén teljesített hosszú etapom is igazán jól sikerült" – árulta el.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!